Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Dani Milka Kelemena

Najboljima diplome i priznanja u spomen-sobi Milka Kelemena

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           31.05.2017.         3171 pogleda
Najboljima diplome i priznanja u spomen-sobi Milka Kelemena

Zahvaljujući svojoj darovitosti, upornosti, vrijednom radu i odricanju, ali i stručnom radu profesora, polaznici Osnovne glazbene škole Slatina već godinama postižu velike uspjehe na glazbenim smotrama i natjecanjima. Kao svojevrsna nagradu za uspješno predstavljanje škole i grada svake se godine organizira koncert na kojem se predstave sugrađanima, a ravnatelj škole Antonio Brzica uruči im priznanja i darove.

Ove školske godine među najuspješnijima bila je učenica Melite Manjkas Bacinger Marija Lena Vujčić, 3. razred flaute, koja je na Međunarodnom natjecanju Varaždin Woodwind & Brass osvojila prvu nagradu a na Međunarodnom natjecanju Bistrički zvukolik drugu nagradu te predstavljala školu na Međužupanijskoj smotri flautista u Slavonskom Brodu.

Na koncertu je nastupio i učenik Ivana Jurišića Matej Orina iz Područnog odjela u Orahovici, 6. razred tambure, koji je na 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe osvojio prvu nagradu na regionalnom i treću nagradu na državnom natjecanju. Proglašen je i najboljim učenikom u školskoj godini 2016./2017. Korepetitori mladim glazbenicima bili su mag. mus. Josip Jagušić i mag. mus. Mateja Tomas.

Osim njih nastupili su Leona Lončarević (3. r. klavira), Ena Knežević (4. r. saksofona), Lana Tušek (6. r. violine), Vanda Sajko (3. r. tambure), Elena Bićanić (5. r. klavira), Antonia Leko (5. r. tambure) i Lorena Novković (3. r. trube). Trebali su nastupiti i Valentina Mazok (2. r. violine), Patricija Veriga (2. r. klavira), Sven Oužecky (4. r. klavira) i Ino Pavić (2. r. gitare). Oni su osvojili nagrade na regionalnim natjecanjima, međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass, Bistrički zvukolik, Zagreb Guitar Festivalu, Međužupanijskoj smotri violine i viole u Slatini i na Virovitičkoj klavirijadi.

Ovogodišnji je koncert bio poseban jer je održan u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja Slatine, a diplome, priznanja i prigodne darove učenici su primili u spomen-sobi Milka Kelemena, uz instrumente koje je skladatelj donio s glazbenoistraživačkih putovanja svijetom, muzejske uređaje za reproduciranje zvuka iz Kelemenova djetinjstva, note i priznanja. Osnovna glazbena škola Slatina od sljedeće kalendarske godine ponosno će nositi ime toga velikog skladatelja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dani Milka Kelemena