Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Poljoprivreda

Najbolji orači Virovitičko-podravske županije su Radivoje Rekić i Ivan Kaladić

        23.07.2010.         4370 pogleda
Najbolji orači Virovitičko-podravske županije su Radivoje Rekić i Ivan Kaladić

Radivoje Rekić iz Naudovca u kategoriji ravnjaka  i Ivan Kaladić iz Gradine u kategoriji premetnjaka najbolji su orači Virovitičko-podravske županije. Oni su na jučerašnjem natjecanju orača održanom u Gradini pokazali najviše znanja, vještina i iskustva čime su stekli pravo nastupa na 8. Državnom natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji.   Dvadesettrogodišnji Ivina Kaladić već je dva puta pobjeđivao na natjecanjima orača. Bilo je to na prvom natjecanju 2005. godine održanom na imanju Renata Romića u Gornjem Bazju i prošle godine u Kapincima kod Slatine.  „Sretan sam što je svakodnevna vježba urodila plodom i što sam opet pobijedio u svojoj kategoriji.  Na ovim natjecanjima sam od prve godine, dakle ovo mi je šesti nastup i nastupit ću dokle god budem mogao", kazao je kratko Kaladić.

U dvije kategorije nastupilo je ukupno 17 orača iz cijele Virovitičko-podravske županije, a prema ocijeni posjetitelja, koji su glasovali ubacivanjem listića u posebnu kutiji,  najbolji orač bio Josip Đuračić iz Rušana kod Gradine.

Trener državne reprezentacije orača Siniša Hrgović te državni i svjetski sudac  Ivica Prpić izrazili su zadovoljstvo svim vještinama koje natjecanje traži - oranja u naor, razor i slog. „Bilo je i onih koji su po prvi puta u ovoj utakmici i pokazali su se odličnim, svladali su sve zadatke vrlo uspješno", kazao je sudac Prpić.

Natjecanje, kojemu je među ostalim bio nazočan  izaslanik ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petra Čobankovića Ivica Hodalić, otvorio zamjenik župana virovitičko-podravskog Zdravko Dijaković. Otvaranju su još bili nazočni načelnik Općine Gradina Dražen Peić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Ana Marija Petin, rukovoditeljica Područnog odjela Hrvatskog zavoda poljoprivredno savjetodavne službe Virovitičko-podravske županije, Ljubica Kravarščan...

Organizatori su bili Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu i Udruga orača Virovitičko-podravske županije, generalni pokrovitelj Virovitičko-podravska županija, a sponzor Općina Gradina.

Prema riječima načelnice općine Suhopolje Zlate Šljivac sve je spremni za državno natjecanje koje će se održati na parceli tvrtke DIBA u Suhopolju 27. i 28. kolovoza ove godine. Pokrovitelj tog natjecanje uz Virovitičko-podravsku županiju bit će Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Općina Suhopolje i DIBA, dok su organizatori Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, Hrvatski zavod za poljoprivredu i savjetodavnu službu i Udruga orača Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda