Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Poljoprivreda

Najbolji orači Virovitičko-podravske županije su Radivoje Rekić i Ivan Kaladić

        23.07.2010.         4222 pogleda
Najbolji orači Virovitičko-podravske županije su Radivoje Rekić i Ivan Kaladić

Radivoje Rekić iz Naudovca u kategoriji ravnjaka  i Ivan Kaladić iz Gradine u kategoriji premetnjaka najbolji su orači Virovitičko-podravske županije. Oni su na jučerašnjem natjecanju orača održanom u Gradini pokazali najviše znanja, vještina i iskustva čime su stekli pravo nastupa na 8. Državnom natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji.   Dvadesettrogodišnji Ivina Kaladić već je dva puta pobjeđivao na natjecanjima orača. Bilo je to na prvom natjecanju 2005. godine održanom na imanju Renata Romića u Gornjem Bazju i prošle godine u Kapincima kod Slatine.  „Sretan sam što je svakodnevna vježba urodila plodom i što sam opet pobijedio u svojoj kategoriji.  Na ovim natjecanjima sam od prve godine, dakle ovo mi je šesti nastup i nastupit ću dokle god budem mogao", kazao je kratko Kaladić.

U dvije kategorije nastupilo je ukupno 17 orača iz cijele Virovitičko-podravske županije, a prema ocijeni posjetitelja, koji su glasovali ubacivanjem listića u posebnu kutiji,  najbolji orač bio Josip Đuračić iz Rušana kod Gradine.

Trener državne reprezentacije orača Siniša Hrgović te državni i svjetski sudac  Ivica Prpić izrazili su zadovoljstvo svim vještinama koje natjecanje traži - oranja u naor, razor i slog. „Bilo je i onih koji su po prvi puta u ovoj utakmici i pokazali su se odličnim, svladali su sve zadatke vrlo uspješno", kazao je sudac Prpić.

Natjecanje, kojemu je među ostalim bio nazočan  izaslanik ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petra Čobankovića Ivica Hodalić, otvorio zamjenik župana virovitičko-podravskog Zdravko Dijaković. Otvaranju su još bili nazočni načelnik Općine Gradina Dražen Peić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Ana Marija Petin, rukovoditeljica Područnog odjela Hrvatskog zavoda poljoprivredno savjetodavne službe Virovitičko-podravske županije, Ljubica Kravarščan...

Organizatori su bili Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu i Udruga orača Virovitičko-podravske županije, generalni pokrovitelj Virovitičko-podravska županija, a sponzor Općina Gradina.

Prema riječima načelnice općine Suhopolje Zlate Šljivac sve je spremni za državno natjecanje koje će se održati na parceli tvrtke DIBA u Suhopolju 27. i 28. kolovoza ove godine. Pokrovitelj tog natjecanje uz Virovitičko-podravsku županiju bit će Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Općina Suhopolje i DIBA, dok su organizatori Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, Hrvatski zavod za poljoprivredu i savjetodavnu službu i Udruga orača Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda