Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Najbolji orači Virovitičko-podravske županije su Goran Šebalj i njegov otac Željko koji će 30. rujna u Poreču nastupiti na Prvenstvu Hrvatske

  vpž/Kristijan Toplak           17.07.2023.         2260 pogleda
Najbolji orači Virovitičko-podravske županije su Goran Šebalj i njegov otac Željko koji će 30. rujna u Poreču nastupiti na Prvenstvu Hrvatske

Konačan epilog 17. natjecanja orača Virovitičko-podravske županije, koje se održalo u Crncu, bio je kao i 2019. I tada su kao i ove subote, slavili otac i sin – Željko i Goran Šebalj, te će oni 30. rujna nastupiti na Prvenstvu Hrvatske u Poreču. Željko će orati u kategoriji ravnjaka, a Goran će se „hrvati“ u kategoriji premetnjaka. Uz asistenciju Siniše Hrgovića, njima su nagrade uručili – državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement i načelnik Općine Crnac, Mato Damjan.

Rezultati: Premetnjaci:

  • 1. Goran Šebalj (97,5 bodova)
  • 2. Kristijan Čiček (66,5)

Ravnjaci:

  • 1. Željko Šebalj (91,5)
  • 2. Darko Matić (91,0)
  • 3. Ivan Mikić (75)
  • 4. Sandrino Čolak (54,5)
  • 5. Dobrislav Babić (53,5)
  • 6. Mateo Šimatić (52,5)
  • 7. Matej Mihaljević (40,5)

Najstariji natjecatelj je bio Željko Šebalj (1959 godište), a najmlađi Mateo Šimatić (2004.) koji je na prvenstvu nastupio prvi put. Izvan konkurencije je orao David Aleksa (16 godina iz Berka – Vukovarsko-srijemska županija), kojem je ovo bio „trening“.

Otvaranju natjecanja nazočili su - izaslanik ministrice poljoprivrede Marije Vučković, državni tajnik ministarstva - Tugomir Majdak, izaslanik župana Igora Androvića, - zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, te načelnici općina - Čađavica (Mirko Rončević) i Sopja (Berislav Androš). Uz njih bio je tu i trener reprezentacije Hrvatske u oranju, Siniša Hrgović. Organizaciju su potpisali - Udruga orača Virovitičko-podravske županije, Ministarstvo poljoprivrede, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Crnac.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda