Predrag Štromar novi predsjednik HNS-a
Nino Raspudić: Bit ću kandidat Mosta
Bernardić: Plenković štiti Sanaderova štićenika
Plenković: Škoro nije čovjek koji je spreman vući Hrvatsku naprijed
DZS: Pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija
U prvom tromjesečju hrvatski BDP možda porastao, no slijedi duboka recesija
Crna Gora prva "korona free" država u Europi

  Slatina

Najavljeno otvorenje voćinskog pogona Gaja

  Petar Žarković/Glas slavonije           10.09.2009.         2540 pogleda
Najavljeno otvorenje voćinskog pogona Gaja

VOĆIN - Unatoč teškom stanju gospodarstva, jer se posljedice razaranja u Domovinskom ratu još uvijek osjećaju, tijekom prošle godine načinjeni su značajni iskoraci u razvoju infrastrukture i planiramo ostvariti zacrtane investicije u sljedećoj godini, rekao je načelnik Predrag Filić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Voćinu u povodu blagdana Male Gospe i obilježavanja Dana općine.

Premda je Voćin pretrpio najveća razaranja, a upravo tu je počinjen i jedan od najvećih zločina tijekom Domovinskog rata, kada je 13 prosinca 1991. u paničnom bijegu srbočetničkih okupatora pred hrvatskim braniteljima na najokrutniji način pogubljeno 45 mještana, ta se općina danas sve uspješnije oporavlja. Ona je prostorno najveća i po natalitetu najznačajnija jedinica lokalne samouprave u Virovitičko-podravskoj županiji. Govoreći o ostvarenim projektima, načelnik Filić na prvo je mjesto stavio obnovu 3,5 kilometra distributivne vodovodne mreže, sanaciju odlagališta otpada Dobrići i asfaltiranje 1,2 kilometra nerazvrstanih cesta. No, za brojne projekte pripremljena je projektna dokumentacija i ishođene različite dozvole, što je uvjet za njihovu realizaciju u predstojećem razdoblju.

Tako je pripremljena podloga za sanaciju preostalog dijela vodovodne mreže, za izgradnju vodospreme u Kesteniku, za izgradnju spojnog cjevovoda Mikleuš-Ćeralije i nogostupa između Bokana i Ćeralija, a priprema se i dokumentacija za daljnje projekte. Načelnik Filić također ističe bogatu tradiciju i potencijale za samostalan razvoj. Čestitke mještanima i čelništvu općine uputili su župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić, koji je najavio skori oporavak voćinskog pogona drvne industrije Gaj. Uoči svečane sjednice, voćinski načelnik i njegovi gosti položili su vijence na spomenik poginulim mještanima Voćina, a poslije sjednice označili su početak radova na izgradnji vodospreme.

Jedan od značajnih razvojnih potencijala Voćina je vjerski turizam, jer to poznato marijansko svetište nekoliko puta godišnje posjeti i do 20.000 hodočasnika. Uskoro bi trebala biti dovršena izvorna rekonstrukcija župne crkve pohođenja Blažene Djevice Marije, reprezentativne gotičke građevine iz 15. stoljeća, do temelja razorene u Domovinskom ratu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

dalton
12.9.2009. 16:06
Pogodili ste u sridu (kritika, Pero). Poznat mi je Gaj i njegovi nosači i to je ogromna šteta što se novac ne dovlači u VPŽ. Ali Jopa i slični su spin majstori s naknadnom pameću s razmetanjem obećanja a budale puše. Svoje nastupe zamaskiraju borbom protiv "crvenih" i "jugoslavenstva" i ostaju na vlasti. Banda lopovska!
kritika
12.9.2009. 13:22
I ja sam iz tih djelatnosti. Znam dobro da nitko ne može narediti nekome tko će raditi, ali je mogao naručitelj projekta, a to je županija kroz projektni zadatak dati nalog projektantima da projektiraju materijale koji se proizvode u ovoj županiji pa i lamelirane nosače. To je legalno, legitimno ili kako god hoćete, a time dati šansu Gaju da se pojavi na natječaju i nižom cijenom od ostalih dobije posao.
No mi imamo Jopu koji obećava kao sada da će pokrenuti proizvodnju, a svi znamo da prvo trgovački sud treba prodati tvrtku, pa novi vlasnik odlučiti što će tamo raditi i hoće li uopće raditi, Jopu i župana sigurno neće pitati. Kada se ovo projektiralo Gaj nije bio u stečaju, a projektiralo se u županiji 5 dvorana.
Pero
12.9.2009. 10:52
Čisti lopovluk, 2004 godine sam pokrivao skladište koje je veličine manje sportske dvorane i korišteni su baš gajevi nosaći
(7 komada, dužine15tak metara) + sve poprečne grede + sav ostali spojni materijal+lim i nije izašlo više od par tisuća eura. Tu se kod gradnje ovakvih objekata uvijek spominju čudni milijunski iznosi. Tu se radi samo o kombinaciji lopovluka, nerada i nesposobnosti. To je jednostavan proizvod a visokopotreban i cijenjen i ima ga svuda ali naravno uvozimo ga pa čak i onda kada je u pitanju država kao investitor. Zadnje mjesto koje sam vidio da su korišteni takvi nosaći je Tower Centar Rijeka i nalaze se na staklenoj kupoli, vjerojatno ih nije Gaj radio iako izgledaju isto kao njihovi.
nano
12.9.2009. 7:05
ima sam mogućnost vidjeti moguće ponude za krov dvorana, čelična merokonstrujcija sa pokrovom skoro 2.000.000 kuna, u kontaktu sa ljudima iz gaja, drveni nosači i pokrov bili bi tek 30-40% tog iznosa, da smo normalna država neko trebao ostati bez jaja
Pero
11.9.2009. 15:17
Jopa zatvara, jopa otvara, jopa...
kritika
10.9.2009. 15:51
Čitam vijest sa ovog portala od prije par godina istina neznam sa koje obljetnice HDZ-a Voćina jer oni svoje godišnjice nekada slave i više puta godišnje gdje Jopa kaže citiram " RIJEŠILI SMO PROBLEM GAJA ! U ŽUPANIJI SE GRADE 2 DVORANE I JOŠ IH SE 5 PROJEKTIRA. U SVE ĆE IĆI GAJEVI NOSAČI" Tada sam rekao još jedan JOPIZAM. Dvorane se sagradile, umjesto drvenih nosača izveli se čelični, u novima se takođe projektiraju čelični, Gaj u međuvremenu otišao u stečaj. Moj mladi župane jasno mi je što Jopa to ne zna on po običaju lupeta čovjek ne školovan, ali što je s tobom. Ti si školovani pravnik i morao bi znati ukoliko ti nije zabranjeno da razmišljaš, a očito jeste da se nakon stečaja mora pojaviti novi vlasnik odnosno kupac koji će to kupiti i on će odlučiti što će se tamo proizvoditi. Nema tamo više mjesta politici i Jopizmima već pravnoj struci i gospodarstvenicima.


Još iz kategorije SlatinaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.