Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Prosinac u grad

Najavljen Prosinac u gradu 2023.

  vn           28.11.2023.         2328 pogleda
Najavljen Prosinac u gradu 2023.

Tradicionalna manifestacija „Prosinac u gradu“ održat će se od 2. do 31. prosinca na više lokacija, a novitet su žive jaslice, scenski prikaz rođenja Isusova ispred crkve sv. Roka – najavljeno je u utorak na konferenciji za novinara u gradskoj upravi.

Žive jaslice pripremaju Franjevačka mladež Virovitica, Zajednica Vjera i svjetlo “Marijine iskrice” i Obiteljske zajednice Župe sv. Roka Virovitica te učenici Katoličke osnovne škole, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Tehničke škole i Gimnazije Petra Preradovića.

„Uz 31. Božićnu produkciju Kulturno umjetničkog centra Virovitica, Božićni gala koncert Glazbene škole 'Jan Vlašimsky', Golden Christmas Virovitičkih mažoretkinja i Božićni nastup Kluba ritmičke gimnastike 'Pirueta', tu je i tradicionalna godišnja izložba Likovnog kluba 'Nikola Trick', božićni koncert Hrvatskog pjevačkog društva 'Rodoljub' i 26. večer folklora, pjesme i običaja Kulturno umjetničkog društva Virovitica“, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Tamara Štefanec.

U okviru programa Adventa u Palači, uz tradicionalno paljenje adventskih svijeća i lampica na božićnoj jelki, posjetitelji će uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i programu 'Virovitici s ljubavlju' na kojem će nastupiti lokalne udruge, kulturno-umjetnička društva i glazbeni sastavi. „I ove će se godine održati tradicionalni Božićni sajam s bogatom ponudom božićnih rukotvorina učenika srednjih škola, brojnih virovitičkih udruga i kreativaca te OPG-a i obrta. Učenici Industrijsko-obrtničke škole, smjer kozmetičar, pripremili su i prigodno oslikavanje lica“, naglasila je direktorica Štefanec.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je kako je ovogodišnji program najviše prilagođen djeci. „Za najmlađe posjetitelje bit će tu Kućica Djeda Božićnjaka u kojoj će uz pomoć Djedove pomoćnice Vilenjakinje, moći napisati pismo Djedu i fotografirati se. I ove godine osigurali smo poklone za sve mališane povodom sv. Nikole koji će biti podijeljeni uz besplatnu dječju predstavu “Hrabra Mala lokomotiva“ u dva termina u Kazalištu Virovitica te devet termina u prigradskim naseljima“, najavio je gradonačelnik Kirin.

Virovitica je i ove godine ukrašena mnoštvom lampica i božićnim ukrasima od prirodnih materijala koje su izradile vrijedne ruke članica Kreativne udruge Unikat. "Uz tradicionalne božićne jelke, Selo vilenjaka, Groficu Advent, Kamin toplih želja, Mjesto za poljubac, Snješkograd, Čarobni prolaz, Zimsku idilu, Bajkovito noćno nebo, Ledenu kočiju, Svjetleće anđele, Betlehemsku štalicu, Božićnu sovicu-kukavicu, Zimsku kuglu i najveći adventski vijenac na fontani, za sve prolaznike na šetnici adventski ugođaj će stvarati i božićne pjesme u večernjim satima", rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

Javni doček Nove godine bit će organiziran dvorištu Palače Pejačević uz nastup Gaše banda i besplatan pjenušac u ponoć.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosinac u grad