Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poljoprivreda

Najavljen 5. Salona pjenušavih vina

  Tomislav Radić/foto Marko Čolić           14.04.2022.         1195 pogleda
Najavljen 5. Salona pjenušavih vina

Na tiskovnoj konferenciji 5. Salona pjenušavih vina u Zagrebu predstavljeno je proljetno »boutique« izdanje Salona koji će se održati u petak, 22. travnja 2022., od 15 do 21 sat, u restoranu Maksimir, u parku Maksimir. Okupit će se tridesetak vinara sa 70 pjenušavih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije. 

»Ove je godine program prilagođen novoj lokaciji i proljetnom terminu: izlagači će svoja vina predstaviti u velikoj dvorani, a u maloj dvorani bit će dvije edukativne radionice. Posjetitelji će moći sjediti na terasi restorana Maksimir, te naručiti jela pripremljena kao poseban »pjenušavi menu restorana Maksimir« za ovu prigodu. Da bi doživljaj bio »kao na filmu« pobrinut će se Elma & Admir iz sastava Filmmusicorkestar, s filmskom glazbom«, objasnila je direktorica Salona prof. Marija Vukelić, dodavši da se zagrebački događaj već pet godina organizira po slovenskoj licenci mreže »Salon of Sparkling Wines« i da su slovenski proizvođači pjenušavih vina često gosti u Hrvatskoj, kao i Hrvati u Sloveniji, te pozvala u Ljubljanu, 6.svibnja .2022., na 8. Salon penečih vin Ljubljana.

Najavljeni su i pjenušavi doručci u vinogradu koji se organiziraju u suradnji s lokalnim i županijskim turističkim zajednicama:

  • 14.05.2022. – Pjenušavi doručak Međimurje, u vinariji Štampar, Mađerkin Breg, uz podršku TZ Međimurske
  • 21.05.2022. - Pjenušavi doručak Zagorje, u vinariji Kota, uz podršku grada Zlatara i TZ Krapinsko-zagorske
  • 12.06.2022.- Pjenušavi doručak Plešivica, u vinariji Braje, uz podršku TZ, Grada Jastrebarsko i TZ Zagrebačke županije
  • 02.7.2022 - Pjenušavi doručak Srijem, u vinariji Papak, uz podršku TZ Vukovarsko-srijemske županije
  • 10.7.2022. - Pjenušavi doručak Erdut, u vinariji Siber, uz podršku TZ Osječko- baranjske županije.

Na konferenciji za medije predstavljena je brošura Pjenušci Pleševice čiji tekst potpisuje Ivo Kozarčanin. »Nakon uspjeha Festivala pjenušaca i jagoda koji je okupio brojne posjetitelje, odlučili smo izdati jedinstvenu brošuru sa svim plešivičkim proizvođačima pjenušaca. Tako će ljubitelji pjenušaca, ali i oni koji ih tek upoznaju te struka i distributeri na jednom mjestu saznati važne informacije o pjenušcima. Brošura je dostupna u uredu Turističke zajednice grada Jastrebarskog i u plešivičkim vinarijama", rekla je Petra Masnec, voditeljica ureda TZ Jastrebarsko, dodavši da je kultura ispijanja pjenušaca karakteristična za Plešivicu i jaskanski kraj, te da su izvrsni rezultati plešivičkih pjenušaca naocjenjivanjima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda