Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Nagrađeni najmostori i najučenici obrtničkih zanimanja

        14.07.2009.         2917 pogleda
Nagrađeni najmostori i najučenici obrtničkih zanimanja

VIROVITICA - Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije po prvi put nagradila je najbolje majstore i nabolje učenike u školskoj godini 2008./09. Najbolji majstori su instalater grijanja i klimatizacijskih uređaja te plinoinstalater  i  vodoinstalater Zlatko Lanščak iz Milanovca (5000 kuna), Danijel Menčik, automehaničar iz Sladojevaca (4000 kuna) i Marica Trik, frizerka iz Slatine (3000 kuna). Najbolji učenici su Dijana Stipčić (kuharica) iz Srednje škole Pitomača (5000 kuna), Borna Pielić (kuhar) iz Srednje škole Stjepana Ivšića Orahovica (4000 kuna) i Štefanija Lončarek (prodavačica) iz slatinske Industrijsko-obrtničke škole.  

Nagrade je uručio predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije i predsjednik HOK-Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Josip Novogardec.

HOK je novčane nagrade osigurao uz pomoć Virovitičko-podravske županije u cilju promoviranja obrtničkih zanimanja i znanja.

Savjetnik za obrazovanje HOK-a, Franjo Petrić naglasio je kako se nada će dobra suradnja komore, škole i majstora koji primaju učenike na naukovanje ostati i dalje.

Podijeljene su i svjedodžbe o pomoćničkom zvanju  za 62 učenika Industrijsko- obrtničke škole Virovitica, 36 učenika Strukovne škole Virovitica i za 21 učenika Srednje škole Pitomača. Predsjednik HOK-a izrazio je nadu da će svi oni za tri godine polagati ispite i za majstore svog zanata kako bi mogli otvorite obrtničke radnje, a kasnije i sami primiti učenike na naukovanje.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mario70
17.7.2009. 0:09
Ovo je katastrofa Novogradec dijeli nagrade.Poduzetnik koji je dužan svim živim institucijama,koji ne plaća doprinose,neprijavljuje radnike,a nitko od njega se ne može naplatiti.Svi to znaju,svi ganjaju moguću naplatu,ali ništa...


Još iz kategorije Obrtništvo