Banner
Ministrica Vučković: Dobri rezultati u ribarstvu
INA donirala 900.000 kuna dječjim odjelima zdravstvenih institucija
Sabor: Rasprava oko hitnosti zakona kojim se osiguravaju besplatni obroci u školama
Jutarnji list: Za pripreme osmaša za nacionalne ispite traže i do 2900 kn
Večernji list: Privatnici - za isti novac obavili bismo 25 posto više pregleda
Stručnjaci upozoravaju: Privatizirani mirovinski sustav srlja u propast
Državne nekretnine: Popunjenost državnih stanova 88 posto, 629 prazno

  Gradska knjižnica

Nagrađeni najčitatelji u osam kategorija

  Goran Gazdek           28.10.2021.         696 pogleda
Nagrađeni najčitatelji u osam kategorija

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica i ove je godine proglasila i nagradila članove i članice koji su tijekom 2021. pročitali najviše knjiga. Ovoga puta u osam kategorija, nešto više nego prethodnih godina. Najčitatelji su Loren Brođanac (predškolci), Jona Truhlaž (niži razredi osnovnih škola), Marija Počić (viši razredi osnovnih škola), Nina Srzić (srednjoškolci), Lucija Šarić (mladi do 25 godina),Vera Gverić (odrsali), Tanja Lesić (obiteljske iskaznice) i Vera Domšić (65+).

Čestitali su im uputili ravnatelj Robert Fritz i knjižničarka i voditeljica stručno-znanstvenog odjela i informacijsko-posudbene službe Mirjana Kotromanović. Zahvalili su im što su „doprinijeli razvoju čitalačke pismenosti u našem malom-velikom gradu“.

Jona Truhlaž, učenik 2. razred Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić izmamio je smijeh publike i aplauz simpatičnim preuzimanjem mikrofona iz voditeljičinih ruku i kuckanjem po njegovoj glavi kako bi se predstavio i otkrio da naviše voli čitati Kapetana Gaćešu i „sve ostalo“.

Vera Domšić (65+) je kazala kako čita otkad zna za sebe te kako je jedna od rijetkih koja je voljela čitati i lektiru. „Otkad sam u polumirovini čitam i više. Svaki put uzmem knjigu hrvatskog autora, knjigu neke, u književnosti, relativno nepoznate zemlje i krimić za opuštanje“, rekla je.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gradska knjižnica