Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kultura

Nagrada za najbolji neobjavljeni rukopis za djecu i mlade Vlasti Golub bit će uručena u Zagrebu 3. prosinca

  vn           29.11.2016.         1810 pogleda
Nagrada za najbolji neobjavljeni rukopis za djecu i mlade Vlasti Golub bit će uručena u Zagrebu 3. prosinca

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca ove je godine zavrtjelo treće kolo nagrade Zvonko za najbolji neobjavljeni rukopis za djecu i mlade. Tako se svake godine prisjetimo našeg prerano preminulog kolege Zvonka Todorovskog, autora mnogih nagrađenih knjiga za najmlađe po kojem je nagrada i dobila ime.

Žiri u sastavu Silvija Šesto, predsjednica Kluba prvih pisaca, Nena Lončar, dvostruka dobitnica nagrade Zvonko, i Snježana Babić Višnjić, urednica izdanja Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, odlučio je da je pobjednik natječaja za neobjavljeni roman 2016. suvremena priča „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ Vlaste Golub.

Nagrađenoj će se autorici tiskati knjiga te dodijeliti medalja i 60 primjeraka otisnutog i ukoričenog romana. Svečana dodjela nagrade održat će se 3. prosinca 2016. u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, uz sve što prati taj događaj od prvih dana – kapljicu i tortu.

Iz obrazloženja: Pred nama je djelo koje neće moći ispustiti iz ruku nitko tko započne s čitanjem prije nego što dozna tko je napisao fatalno pismo za Valentinovo. Međugeneracijska komunikacija i iskustvo starijih koji se uključe u rješavanje problema ključni su mehanizam koji pokreće rasplet prema pozitivnom razrješenju i jedan su od vrednijih trenutaka ovog romana. Autorica je osvojila žiri svježinom, dorađenim rečenicama, uvjerljivim situacijama koje prate odrastanje i optimizmom koji nadvlada razočaranje i vrlo porazne situacije s kojima se tinejdžeri susreću tijekom odrastanja.

I ovim je natječajem postignut željeni cilj nagrade, da iznosimo na vidjelo, pod svjetla reflektora i na police knjižnica vrijedne radove nastale u sjenama i zakucima Lijepe Naše, koji bi možda tamo i ostali zbog slabe izdavačke aktivnosti da nema našeg Zvonka .

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura