Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Crna kronika

Nadzor nad prometom duhana - službeno priopćenje Carinske uprave

        11.02.2011.         7381 pogleda
Nadzor nad prometom duhana - službeno priopćenje Carinske uprave

Nadzor nad proizvodnjom trošarinskih proizvoda, obračunavanjem i plaćanjem trošarina stavljeno je Zakonom o trošarinama u nadležnost Carinskoj upravi i Financijskoj policiji te drugim tijelima ovlaštenim za obavljanje nadzora po posebnim propisima. Službenici Carinarnice Virovitica, Odjela za nadzor uz pomoć Odsjeka mobilne jedinice Središnjeg ureda, u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Virovitičko podravske, u četvrtak, 10. veljače 2011. godine proveli su pojačane mjere nadzora nad kretanjem trošarinskog proizvoda - rezanog duhana.

Zajednička akcija u cilju suzbijanja nelegalnog prometa duhanskih trošarinskih proizvoda provedena je na području mjesne nadležnosti Carinarnice Virovitica. Temeljem dobivenih saznanja da pojedini proizvođači duhana nisu predali nositeljima proizvodnje sav proizvedeni duhan, a što su bili dužni učiniti sukladno Zakonu o duhanu, već da se određene zadržane količine režu i prodaju na crnom tržištu, uspješno je proveden veći broj pretraga. Naime, odredbom članka 11. stavak 5. Zakona o trošarinama propisano je da se trošarinskim obveznikom smatra osoba koja nezakonito proizvede, uveze, unese, preveze, posjeduje, proda ili kupi trošarinske proizvode. Pored plaćanja trošarine koja od 01. siječnja 2011. godine na rezani duhan iznosi 234,00 kune za jedan kilogram, fizičke osobe pojedinci koji su pronađeni u nezakonitoj proizvodnji, prodaji, posjedu, uvozu ili unosu trošarinskih proizvoda odgovarat će i za prekršaj za koji je odredbom članka 80. Zakona o trošarinama propisana novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna do 10.000,00 kuna.

U provedenoj zajedničkoj akciji carinskih i policijskih službenika s ciljem sprječavanja nelegalne trgovine duhanom,  kod više osoba pronađeno je oko 4.600 kilograma duhana u listu što je odmah na licu mjesta stavljeno na postupanje nadležnoj poljoprivrednoj inspekciji, oduzeta su dva ručno izrađena stroja za rezanje duhana, a kod više fizičkih osoba pronađeno je ukupno 39,5 kilograma rezanog duhana za čije je protupravno postupanje nadležna Carinska uprava, Carinarnica Virovitica. 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
19.2.2011. 13:35
SELJAK SVIH SEL
nisi odgovorio da li su i ova hapšenje tvoja zaluga?
podržavaš li, ili si protiv???
cavoglava
18.2.2011. 11:56
je.o vas duvan
SELJAK SVIH SEL
17.2.2011. 18:37
Pa jel opet po HSSu a sta kažete na to da je HSS Opčine Suhopolje svoja predizborna obečanja počro izvršavat a gdje su lažovi koji su prije izbora djelili zemlju kao veliki vođa koji samo brine o svom dupetu a ne o seljacima a HSS O S ipak brine o svim seljacina a ne kao ovi koji gledaju samo sebe i odobravaju sve ovo neznaju se pobrinut za seljaka nego samo se brinu pred svake izbore i lažu
panex
16.2.2011. 18:55
ck
anakonda
16.2.2011. 17:35
dr. evil
SVAKA ČAST!!!
SAMO DA ZNAŠ KOJU HDZ-OVCI IMAJU HIMNU????

"MI IMAMO JER SMO KRALI"

ČAK SU I MOLITVU PROMIJENILI????

"kako na zemlji, tako i na nebu"

izgleda da su oni bolje prošli u ovome životu?????
dr. evil
16.2.2011. 15:47
Hvala našim administratorima što su na našem omiljenom vtnetu sačuvali seljačku himnu "Imao bi da sam krao". Kakova je situacija na selu možda bude odjekivala vtcom kao prošle godine.
anakonda
13.2.2011. 20:17
GLEDAM TV I VIDIM PRILOG O MATIJU GUPCU I SELJAČKOJ BUNI.

KAKO SE POVIJEST PONAVLJA????

SAMO GUBEC JE POVEO SELJAKE PROTIV FRANJE TAHIJA, A DANAS BI SELJACI KRENULI PROTIV...........
anakonda
13.2.2011. 17:38
SELJAK SVIH SEL
zar nemaš baš nikakav stav vezano za ovaj slučaj???????
anakonda
12.2.2011. 14:53
ZAŠTO SADA ŠUTI ŽUPAN VPŽ, HSS, SELJAK SVIH SEL, UDRUGA PROIZVOĐAČA DUHANA, SVE DRUGE UDRUGE POLJOPRIVREDNIKA......U VEZI OVOGA SLUČAJA??????????????????

TDR predstavio Ronhill Unlimited s interaktivnim pakiranjem

......Uz Hrvatsku, TDR duhan kupuje u cijeloj regiji. U proizvodnji čak 85 posto resursa i materijala TDR koristi iz Hrvatske i regije i snažno doprinosi razvoju nacionalnih ekonomija na svim tržištima gdje posluje. U HRVATSKI proračun TDR UPLAČUJE 500 MILIJUNA EUR-a godišnje, u BIH 70 milijuna, u Srbiji 38 milijuna, Sloveniji 20, Makedoniji 9, Kosovu i Crnoj Gori 3 milijuna EUR-a.
TDR od proizvođača DUHANA iz BiH godišnje OTKUPI oko 400 000 do 500 000 TONA DUHANA, što znači da BiH na OVAJ način ostvaruje PRIHOD od oko milijun EURA na godišnjem nivou, rekao je danas u Rovinju predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković.

On je precizirao da je TDR vodeći proizvođač cigareta na regionalnom tržištu s tržišnim udjelom od 81 posto u Hrvatskoj, 37 posto u BiH, te s više od 27 posto na području cijele jugoistočne Europe.
“U svim državama regije TDR ima vlastite kompanije sa skoro po 200 zaposlenih”, dodao je Tomašković.

"Znamo da je kriza i da se PRORAČUN MORA nekako napuniti, ... a DNEVNO u državni budžet uplaćuje više od 12 MILIJUNA kuna", istaknuo je Vlahović

ZNAČI DA SELJACI KROZ POTICAJE DOBIJU MANJE SREDSTAVA IZ PRORAČUNA NEGO ŠTO TDR GODIŠNJE UPLATI U PRORAČUN RH????????

KOME ODLAZI RAZLIKA????????
DUHANSKOJ MAFIJI??????
anakonda
12.2.2011. 9:16
Domagoj Margetić
Duhanska mafija u Hrvatskoj

„Crne rupe“ i „crni tankeri“ cigareta preko Hrvatske, Srbije i Bosne

Svjedok u ovom sudskom postupku je dosta detaljno opisao tehnologiju međunarodnog šverca cigareta koji se odvijao preko Hrvatske, BiH i Srbije posljednjih petnaestak godina, a u čemu su sasvim sigurno sudjelovali i hrvatski proizvođači kojima je dvije trećine crnih prihoda dolazilo upravo od šverca cigareta i ilegalnih prihoda preko Srbije. Zato su Vlahović i njegova Adris grupa u vrlo kratko vrijeme uspjeli postati ozbiljna financijska snaga u Hrvatskoj, a financijske operacije kojima su se bavili i investicije zapravo su predstavljali ništa drugo do li pranja novca stečenog od ilegalnih operacija u Srbiji i međuznarodnog šverca cigareta. „To znači sledeće: da se u trgovini cigaretama, da bi se sprečila (kontrolisala) trgovina cigaretama u svetu, u poslednjih 20 – 30 godina, to je jedan od najunosnijih poslova posle trgovine drogom i oružjem – doneta je zabrana velikim proizvođačima cigareta da ne mogu da proizvode cigarete za nepoznatog kupca; zbog toga one „plutaju“ brodovima po svetu i, kad se pojavi kupac, onda se „slučajno“ prodaju, i tako u krug, upravo zbog toga da bi mogli da se kontrolišu kanali prodaje. Srbija je bila jedna od zemalja koja je bila pod sankcijama, ali je isto tako (funkcionisala), zahvaljujući onome o čemu sam juče pričao – pojedinim „rupama“ tipa Republika Srpska Krajina koja nije bila pod sankcijama, ili Bosna koja nije bila pod sankcijama, itd. Kasnije su i nama ukinute sankcije, kao što se sećate, ali je međunarodnim organizacijama bilo nemoguće da dođu u našu carinu i naše finansije da provere da li dnevno stvarno sto šlepera „Marlbora“ petice dolazi u Beograd i da li se prodaju u Srbiji“.

Tvornica duhana Rovinj koristila Srbiju za šverc cigareta u Hrvatsku u dogovoru sa Miloševićem

Zanimljivo je i kako je Vlahović osmislio šverc cigareta iz Hrvatske, preko BiH za Srbiju pa opet u Hrvatsku, kao i lažno prikazivanje izvoza i uvoza cigareta. Iako hrvatske vlasti imaju podatke o tom kriminalu i podzemlju kojemu Vlahović očito pripada, ne poduzimaju se kaznena gonjenja niti istrage po tom pitanju. Jer Vlahović je naravno jedan od onih sa „popisa zaštićenih kadrova“ ustanovljenog još neposredno prije formalnog pada komunizma i „demokratskih“ promjena 1990. godine. „Znači međunarodni proizvođači cigareta su svesno žmurili i nije im smetalo što je Srbija „crna rupa“ i što u Srbiji vlada Milošević, jer im je bilo zgodno da tu svoju tzv. crnu robu koju nisu deklarisali međunarodnim organima i nisu morali da dokazuju šta je sa parama i tako dalje, prodaju u Srbiji. Jedan od tih velikih proizvođača je bila i Tvornica duhana Rovinj, koja je Srbiju koristila za šverc cigareta u samu Hrvatsku. Znači cigarete bi se izvezle u Srbiju, nekada samo papirološki, a nekada i fizički, i vraćale se preko Drine nazad u Hrvatsku. Zarada je na takvom poslu 25 do 50 posto u odnosu na vrednost proizvodnje cigareta. Posle 5. oktobra nastala je velika panika među njima zbog toga što su navikli na tržište koje im je mesečno donosilo dvadesetak, trideset, nekim proizvođačima i po sto miliona dolara ili maraka i onda su, shvativši da to više neće moći da bude kao što je pre bilo, tražili vezu i kopču kako i na koji način da ponovo uspostave trgovinu na crno. Oni su je zvali „zvanična“, to je roba koja je navodno išla na Kosovo, a nikada na Kosovu nije završavala, nego se vraćala nazad preko Hrvatske i Ante Vlahović je .... kada je ta afera razotkrivena i kada su se pojavili Petračevi stenogrami, kada se videlo ko stoji iza te kampanje, Ante Vlahović i njegova Tvornica duhana Rovinj su dali 7 miliona maraka ljudima da dođu u Srbiju, da nađu ljude koji su spremni da učestvuju u pisanju i širenju te afere koju je započeo Ivo Pukanić“.

Duhanskoj mafiji iz Hrvatske Srbija je bila tržište vrijedno nekoliko stotina milijuna njemačkih maraka
.................

UKUCAJTE NA GOOGLE OVAJ NASLOV ZA CIJELI ČLANAK.
anakonda
12.2.2011. 9:11
možda ovdje leži problem duhanaca, poljoprivrednika u slavonij i baranji:

Hercegovačka je mafija stvorena u Zagrebu, a ne u Grudama, Širokom Brijegu ili Mostaru

Tijekom 1997. i 1998. godine jedan od glavnih sukoba unutar Hrvatske demokratske zajednice odvijao se preko Dubrovačke banke.
Dubrovačka banka svojedobno je financirala jednu, uvjetno rečeno, HERCEGOVAČKU frakciju HDZ-a , što je iritiralo sve druge HDZ-ove FRAKCIJE, od takozvane tehnokratske, pa do male grupe vjerojatno poštenih i izgubljenih ljudi u sigurnosnim službama koje je vodio Miro Tuđman.....
Ne ZNA SE koliko je Tuđman dao Hercegovini

Svi će sada govoriti o hercegovačkoj mafiji, o hercegovačkim ubojicama, o hercegovačkim primitivcima i tome slično, i tome slično. Uostalom, još smo se na parlamentarnim IZBORIMA 2000. godine suočili s nevjerojatnim ispadom kvaziurbanog, rasističkog, protuhercegovačkog primitivizma, u REKLAMNOM SPOTU HSS-a (ionako ideološki najgore hrvatske središnje stranke?????) u kojem su dominirale bijele ČARAPE...........

Travanj 2009 -Jutarnji list
zagreb
12.2.2011. 8:19
Ova država je dužna . Nitke nezna koliko?Nikako ovaj narod sa ovim nametima ne može živjeti Država je došla do bankrota. Ovako zlostavljati svoje građane nije poznato u svijetu. Oval lopovski sabor dao je ovlasti da država može uzimati privatno vlasništvo kad hoće i koliko hoće , u kojoj to državi može uzeti VAŠE novce iz banke bez odobrenja , u kojoj se državi mlate seljaci kao našoj i tko sa takvom državom želi raditi a tko u istoj ljetovati i živjeti . Sve su uništili , Ovo stanje ništa nije bolje od onog 1945 kad su partizani čistili tavane a ovi lopovi danas zakonito pljačkaju naše džepove.Država u kojoj ima toliko broj bezaposlenih ne može egzistirati jer su lopove ili uzeli ili prodali sve HRVATSKO!!!
đuro strašni
11.2.2011. 21:53
kao i uvijek "zmijica" stavila briljantan post,a seljo ko seljo.......pet minuta sam visio nad tastaturom razmišljajuči dali da mu odgovorim što mislim,no odustao sam....nebi on to shvatio...nije si čovjek kriv...
anakonda
11.2.2011. 21:03
SELJAK SVIH SEL
BUDU LI I OVI KAŽNJENI?????
anakonda
11.2.2011. 20:59
Nadzor nad prometom duhana - službeno priopćenje Carinske uprave
DUHOVITO!!!!!
AJDE DA VIDIMO TKO SVE SUDJELUJE U PROMETU DUHANA?

KAKO SU IZ RATNOG VRTLOGA IZRASLI NAJMOĆNIJI
TAJKUNI U BOSNI I HERCEGOVINI I HRVATSKOJ

Najznačajniju odluku o uvozu roba iz Hrvatske potpisao je 9. travnja 1993. Jadranko Prlić. Tom odlukom ozakonjen je povlašteni uvoz visokotarifnih roba - prvenstveno CIGARETA TDR-a, Inine nafte i Badelovih bezalkoholnih pića

Zahvaljujući utjecaju Jadranka Prlića i njegovu prijateljstvu s direktorom TDR-a Antom Vlahovićem, "Primorka", čije je sjedište i nova poslovna zgrada iz Širokog preseljena u Mostar, postala je ekskluzivni zastupnik Tvornice duhana Rovinj za Bosnu i Hercegovinu. Od 1992. do 1997. godine "Primorka" je pokrivala oko 80 posto bosanskohercegovačkog tržišta duhana i duhanskih proizvoda. Povlašteni uvoz duhana i cigareta Tvornice duhana Rovinj bez plaćanja carine i nesmetana prodaja na području Federacije, potom Republike Srpske i Crne Gore, te ponovna preprodaja TDR–ovih cigareta, ilegalnim povratom na hrvatsko tržište, razvili su se do neslućenih razmjera.
Uvoz i distribucija TDR-ovih cigareta "Primorki" su donosili golemu dobit. U najboljim danima ratnih godina "Primorka" je svakoga tjedna od TDR-a dobijala i, oslobođena plaćanja carine, uspješno na BiH i hrvatsko tržište plasirala oko 50 TONA cigareta. "Primorka" je prodavala robu fiktivnim tvrtkama - distributerima. Na taj su način "rasknjižene" količine ŠLEPERIMA dovezene iz Rovinja. "Primorkini" distributeri bi se potrudili da te CIGARETE, osim po BiH, posebnim kanalima STIGNU natrag u Hrvatsku, naravno znatno JEFTINIJE. Tako su carinskim sustavom koji je pogodovao MONOPOLISTIMA, njegovi tvorci Jadranko PRLIĆ i Neven TOMIĆ izravno i u značajnoj mjeri OŠTETILI proračun Herceg-Bosne i PRORAČUN Republike Hrvatske.

S OKO 2500 TONA CIGARETA iz Rovinja godišnje, Primorčeva "Primorka", zapravo je postala zapadni, hrvatski, krak srpsko-crnogorske duhanske veze sa Stankom Subotićem Canom na čelu. Očigledno, i na slučaju TDR-a i "Primorke" još se jednom potvrdilo da se kontrola duhanskih putova ne može osigurati bez JAKE POLITIČKE PODRŠKE. U Crnoj Gori i Srbiji tu su logistiku OSIGURAVALI, tvrde pojedini MEDIJI, Đukanović i Đinđić, u Hercegovini i Hrvatskoj Prlić i Tomić.
Donošenjem ODLUKA o UVOZU roba iz Hrvatske, te odlukama o POVLAŠTENOM uvozu hrvatskih proizvoda u BiH radi izvoza naftnih, duhanskih, alkoholnih, poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u Hrvatsku, Prlić i Tomić su tržišnim monopolistima, omogućili ENORMNE ZARADE. Stoga je sasvim logično da su sve TVRTKE koje su kontrolirale tržište visokotarifnih roba, dio Prlićeva POSLOVNOG IMPERIJA. Uz šutnju i blagoslov HDZ-OVSKE VLASTI u ZAGREBU,

SADA VIDITE ZAŠTO HDZ/HSS GANJAJU SELJAKE, PRAVE IM KONKURENCIJU!!!!!
vwvtc
11.2.2011. 20:01
4600kg*cca 100kn=460 000 kn!
zamislite koliko od te cifre bi dobila država budući da bi 1 kg bio oko 10 kn od kojeg bi samo jedan dio išao u drž.blagajnu kroz razne trošarine.A molim vas koliko je novca nestalo iz te iste blagajne pa nikome ništ ,nitko ne odgovara za milione usudio bi se reć milijarde nego tu jebu ljude za par desetaka tisuća kuna samo da sakriju svoj lopovluk?
Da se razumijemo protiv sam da se na crno bilo šta prodaje ali gospodo lopovi VI ste ljude doveli do tog stanja,VI ste opljačkali lijepu našu i daj jednom vratite taj novac a ne da se država u ovoj godini zadužuje za dodatnih 20 mlrd kuna samo da bi otplačivala vanjske kredite.IDEMO DALJE u PROPAST!!!
SELJAK SVIH SEL
11.2.2011. 18:49
Neodobravam šverc duhanom iako to mnogi već godinama rade samo se pitam kake će sankcije snositi ti proizvođači duhana kod kojih je to pronađeno jer ako će dobit samo usmene opomene i ovako blage kazne te ako će im Država i dalje dozvolit proizvodnju duhana mislim da nikad nećemo stat na kraj švercu ako znamo da kilogram duhana vrijedi 10 kuna u prosjeku na legalan način a na sivom tržištu ta je cijena od 40 do 70 kuna za kilogram mislim da takve proizvođače treba uklonit iz proizvodnje duhana jer bacaju ljagu na nas koji sve predamo prerađivačima duhana
kriki
11.2.2011. 18:19
bome duhan je blago rećeno robija nekad su ga moji roditeli sadili pa znam
đuro strašni
11.2.2011. 14:36
guru3977,ne kužim jel se tvoj zadnji post odnosi na moj komentar.....ako da onda ti očito neznaš što je ironija i satira.....čovječe pa i ja proizvodim duhan....pa valjda znam koliko se u njemu radi....
guru3977
11.2.2011. 14:28
SVEKI SELJAK ĆE TI USTUPITI SVOJE MJESTO TJ. BIZNIS POD VEDRIM NEBOM!!!!!
DA JE NA SELU DOBRO I TU BI MAFIJA DOŠLA ??

ZAŠTO NITKO NEĆE DOĆI ŽIVJETI NA SELO AKO JE TAKO DOBRO, KUĆA NA SELU VRIJEDI 30 000 EURA A TAKVA ISTA KUĆA U ZAGREBU 300 000 EURA, U SPLITU 250 000......
đuro strašni
11.2.2011. 11:54
eto ...oglasili se i sveci......pa sad valjda trebamo progledati i popljuvati te seljačine koji se bogate ništa ne radeči,a žive na grbači ovih svetaca ................ma m,rš u.......
guru3977
11.2.2011. 11:49
sramota za HRVATSKI NAROD I SELJAKE. POGLEDAJTE KAKO SE HDZ ODNOSI PREMA STVARNIM LOPOVIMA:

NOVO U HRVATSKOJ
Šef si? Onda potpiši da ne kaniš krasti!

Svi direktori, šefovi, odnosno oni na rukovodećim položajima u HEP-u, ukupno 1.200 ljudi, moraju potpisati izjavu kojom jamče da u 2010. godini nisu krali, muljali... i da to neće činiti ni ove godine! Imaju li izjave u stilu `časne pionirske riječi` uopće smisla?

Službeno je to izjava o povjerljivosti i nepristranosti u kojoj piše: "u prethodnoj 2010. godini sve sam poslove obavljao u skladu s pozitivnim zakonima, podzakonskim propisima... djelujući pritom potpuno objektivno, neovisno i nepristrano..."

Izjave nemaju pravni značaj
"Budući da živimo u ne baš poštenu društvu i s obzirom na sve što se događa, u javnim poduzećima sada se boje i vlastite sjene", kaže Kregar. Nitko ne želi preuzeti odgovornost, nastavio je, pa se i uprava ograđuje tako da rukovodstvo potpisuje izjave koje nemaju PRAVNI ZNAČAJ. .........

ZAŠTO UNIŠTAVATI HRVATSKE SELJAKE??
MATIJA GUBEC SE SADA U GROBU OKREĆE!!!!
GDJE SU SADA HSS-OVI POLITIČARI KOJI SU I DOVELI SELO U OVAKAV PONIŽAVJUĆI POLOŽAJ ZAJEDNO S HDZ-OM????


Još iz kategorije Crna kronikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.