Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  SDP

Nada Čavlović Smilanec nova predsjednica gradskog SDP-a

        29.03.2010.         2763 pogleda
Nada Čavlović Smilanec nova predsjednica gradskog SDP-a

Nada Čavlović Smiljanec na unutarstranačkim izborima SDP-a izabrana je za predsjednicu Gradske organizacije Virovitica. Glasovalo je 85,23 posto članova od kojih je 66, 14 posto povjerenje dalo Nadi Čavlović Smiljanec, a 33,86 posto njenom protukandidatu Mati Vukušiću.  Prvi puta u gradskom SDP-u održani su demokratski izbori tako da je svaki član mogao glasovati i odabrati jednog od dva kandidata.  „Ovakvim neposrednim izborima gdje predsjednika biraju svi članovi stranke SDP je učinio korak naprijed u demokratizaciji političke scene u Virovitici. Stranku želim organizacijski i kadrovski ojačati. Dati ćemo šansu mladim i kreativnim ljudima koji će biti spremni preuzeti vlast u gradu", rekla je Nada Čavlović Smiljanec zahvaljujući se kolegama  na povjerenju.

Mato Vukušić izjavio nam je kako su izbori protekli u demokratskoj atmosferi. „Zadovoljan sam odazivom na izbore što znači naši članovi ozbiljno shvaćaju rad u stranci.  Očekujem da će se napraviti pozitivni iskoraci pogotovo u odnosu Gradske organizacije prema vani. Nisam se kandidirao za neku 'rezervnu' funkciju,vijećnik sam u Županijskoj skupštini, tu imamo puno posla", rekao je Vukušić.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
30.3.2010. 8:05
sigurno da ima s novim ljudima, ali to vrijedi i za sve stranke na ovim prostorima. U sdp virovitica se nije dogodio na sreću slučaj iz splita, a to je već prvi uvjet za uspjeh.
Kad se u veljači 2008. Fidel Castro povukao s vlasti i prepustio čelo Kube svom bratu Raulu, Splitom je počela kružiti pošalica kako je Marin Jurjević time definitivno pobijedio: Castrovim odlaskom ostao je jedini čovjek na planetu koji je u trenutku pada Berlinskog zida bio sekretar partije, a tu funkciju nosi i danas.

Nema sumnje da će se taj naftalinski vic ovih dana ponovo pojaviti na ulici: jer, nakon pune 24 godine na čelu splitskog SKH/SDP-a, Marin Jurjević je na unutarstranačkim izborima pobijedio protukandidata Ranka Ostojića sa 282 glasa naspram 238, te za još četiri godine produljio svoj doista impresivni stranački mandat. U vrijeme kad je Jurjević postao šefom splitske gradske partije, na političkoj su sceni još bili Margaret Thatcher, Gorbačov i Begin. Dok su oni već odavno poglavlja iz udžbenika povijesti, Jurjević još uvijek vlada SDP-om u drugom hrvatskom gradu.

I dok je Jurjevićeva pobjeda izvan Splita odjeknula kao pomalo iznenađenje, za promatrače splitskih političkih prilika nije tako. Splitski SDP, naime, predugo je Jurjevićeva nepronična, blindirana tvrđava, sustav koji je on sam kadrovirao, zalijevao i držao predugo čvrsto u šaci.
u sdp virovitica došlo je do pozitivnih promjena i to je za svaku pohvalu!
politička karijera jurjevića se može usporediti s karijerama šeksa, bebića, budiše, milinovića......
ivan2
29.3.2010. 23:05
Čestitamo na izboru!Ukoliko SDP ćeli biti značajniji čimbenik događanju u našoj Županiji mora se aktivirati značajnije. Mislim da je ova promjena nedovoljna i da treba nove snage .Uz dužno poštovanje članstvu ali mislim da SDP ima više šanse za uspjeh sa novim ljudima!
ladno pivo
29.3.2010. 15:22
Mora da si i ti glasao za Slobu!
mišo111
29.3.2010. 14:51
Nije Jaca rekorder ona je imala 100% za. Rekorder je Slobodan Milošević on je jedne izbore dobio sa 102% za.
anakonda
29.3.2010. 13:47
" Prvi puta u gradskom SDP-u održani su demokratski izbori -
To mu dođe od sada pošteno !!!"

ne da mu mu to dođe pošteno - TO JE POŠTENO I TAKAV DEMOKRATSKI IZBOR KANDIDATA MORATI ĆE PROVODITI SVE STRANKE, KAD - TAD.

SJETIMO SE SABORA HDZ, 7000 ČLANOVA JE GLASALO ZA JACU, SA NITI JEDNIM GLASOM PROTIV, NITI SUZDRŽAN?????
100 % GLASOVA NISU BILJEŽILI NITI REŽIMI KOD HONECKERA, CHAVEZA, S. KOREJE.....
U OVOM SLUČAJU JE MATO PROŠAO GORE NEGO BANDIĆ U SRAZU SA JOSIPOVIĆEM.
mišo111
29.3.2010. 13:26
Prvi puta da svi članovi biraju, a do sada su birali delegati na konvenciji, takođe tajnim glasovanjem, nikada aklamacijom, tko je za, protiv, suzdržan, svi za u stilu Jarnjaka u SDP-u nikad nije stanovalo.
cuccurin
29.3.2010. 12:11
nisi pročitao gornji tekst, tule...?
ladno pivo
29.3.2010. 11:12
Tko će biti predsjednik županijskog SDP-a? , nije valjda Vukušić ?
marko
29.3.2010. 11:09
- Prvi puta u gradskom SDP-u održani su demokratski izbori -
To mu dođe od sada pošteno !!!


Još iz kategorije SDPVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.