Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Dossier Čavlović

Nada Čavlović na HRT-u: Fiskalizacija u tri faze

  HRT           10.11.2012.         1805 pogleda
Nada Čavlović na HRT-u: Fiskalizacija u tri faze

Fiskalizacija u prometu gotovinom provest će se u tri faze, izjavila je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec te dodala da je Porezna uprava na tom projektu radila oko šest mjeseci. Od 1. siječnja 2013. fiskalizacijom će biti obuhvaćeni ugostitelji i srednje veliki poduzetnici, od 1. travnja trgovci i slobodna zanimanja, a od 1. srpnja svi ostali obveznici fiskalizacije, kazala je Čavlović Smiljanec u emisiji "Tema dana" Hrvatske televizije.

Upitana kako će to izgledati u praksi ravnateljica je odgovorila da će se pri izdavanju svakog računa putem interneta komunicirati sa serverom u Poreznoj upravi. Morat će postojati internetska veza s poreznom upravom koja ima centralni server, gdje će dolaziti svaki tiskani račun koji se izdaje, a porezni obveznici koji već imaju kompjutorske blagajne, morat će samo nadograditi svoj sustav i prilagoditi uređaj da mogu izdavati fiskalni račun.

Svaki fiskalni račun kada se otkuca u bilo kojem maloprodajnom mjestu, odlazi na provjeru u Poreznu upravu, dobiva svoj poseban broj i vraća se u roku od dvije sekunde poreznom odvezniku, a nakon toga se izdaje račun. Nema straha da će fiskalizacija usporavati procese izdavanja računa, objasnila je Čavlović Smiljanec. Dodala je kako će oni porezni obveznici koji nemaju dostupan internet, morati kod HAKOM-a zatražiti potvrdu

Razgovor s ravnateljicom Porezne uprave - video

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

1911
11.11.2012. 23:45
Neutralni, poreza je naplaćeno više, popunjenost proračuna je ( "izvor iz Vlade" ) bolja od očekivane. Plan o smanjenju javne potrošnje je podbacio jer se nije rezalo dovoljno tamo gdje se trebalo ( zbog trenutaka slabosti ili neodlučnosti ).
Učvrstiti, stabilizirati financije je moguće kratkoročno. Ako to neće pratiti povećanje proizvodnje i ostalih gospodarskih aktivnosti onda je neodrživo. I uz dobru namjeru.
neutralan
11.11.2012. 20:25
Svaka čast Poreznoj upravi , radi odličan posao , uvodi reda u naplatu poreza.

Samo mi se ćini ili stičem dojam , da što Porezna bolje trudi se uvesti reda , u nas kriminal tj. siva zona u gospodarstvu sve veća.

Zatvori obrt , ako ima ušteđevine spremi za crne dane , raspusti radnike i kreni na sivo
trežište....... očito jedina dobitna konbinacija.

U godinu dana aktualne Vlade radi se na konsulidaciji javnih financija ( proračun ).
Prvo smanjenje proračunska sretstva , uvodi veći PDV , objavljuje listu dužnika , smanjuje povlaštene mirovine , najavlju porez na : inozemne mirovine , dividendu , nekretnine , pokušava smanjiti davanja u javnom sektoru , najavljuje reformu lokalne samouprave , uvodi fiksalizaciju prometa gotovinom itd.......

Pitanje glasi , da li su javne financije u godinu dana , polučile bolji rezultat ( punjenje proračuna) i da li će državni deficit biti smanjen , ako da , treba nastaviti s mjerama , ako ne onda je Vlada sa svojom " konceptom" stabilizacije javnih financija praktički državu unazadila tj. psljedice loše porezne politike tek ćemo osjetiti u sljedećoj godini ili godinama.

Zašto ...., poreznom "presijom" definitivno nismo stvorili ulagačku klimu , gospodarstvo nam pada godinu dana.
Svakim danom sve više poslovni i fizički subjekata je blokirano , mnogobrojni ijole likvidni zatvaraju se , svakim danom sve više nezaposlenih , posljedica sve više obitelji se iseljava iz RH.

Uvažavam , da nije lako pronači model kako učvrstiti financije i pokrenuti gospodarstvo , ali kada pokazatelji govore da strmoglavo padamo , moramo promjeniti koncept.

Volio bih vidjeti na čelu resora financija , porezne i gospodarstva bolje i kvalitetnije mlade ljude koji su spremni povezati ova tri resora u programski jednu cijelinu , koja bi bila dobitna kombinacija za izlazak na pravi put.

Smatram da aktualni to nemogu , previše ega i taštine ili pak su oni ućili svoja područja prije mnogo...mnogo godina. Takvi koncepti više ne prolaze i ne donose rezultate.

mikeš
10.11.2012. 22:05
Svaka čast,neče usporiti rad blagajni,gospođo u kojoj galaksiji vi živite,zaista niste normalni ni vi ni oni vaši mentori koji u životi niste ništa stekli osim dobivenih stanova koji su nekada bili zvani društveni,jesam za pošteni rad u svim segmentima,ali ne na ovaj način,
pitam vas koji od poljoprivrednika uz cestu imaju sve propisana za prodaju svojih proizvoda,blagajna,higijena a prodaju velike količine povrća i voća.
Pravim lopovima nemožete ništa ali zato bakicama znate namjestiti krevete u zatvorim zbog smeća i sira.
Molio bih vas da se probudite.


Još iz kategorije Dossier Čavlović