Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Palm

Nada Bartolić: I Agrokor su pokušali spasiti nekakvim borgovima i odvjetničkim tvrtkama koje su dodatno uzele novac, a nisu učinile ništa

  Goran Gazdek           06.07.2019.         5215 pogleda
Nada Bartolić: I Agrokor su pokušali spasiti nekakvim borgovima i odvjetničkim tvrtkama koje su dodatno uzele novac, a nisu učinile ništa

Nezavisna gradska vijećnica Nada Bartolić, koju svi u Virovitici zovu Teta Nada jer je cijeli svoj radni vijek provela u vrtiću, osoba neupitnih visokih moralnih načela, glasala je protiv angažiranja revizorskih i odvjetničkih tvrtki i davanja većih ovlasti gradonačelniku Ivici Kirinu. Svoj govor na hitno sazvanoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća otpočela je citatom Martina Luthera Kinga: „Često se treba stidjeti ne toliko zlodjela zlih ljudi, koliko zbog indiferentnosti dobrih“.

Evo što je rekla:

Stvarno me neki puta bude sram kada mi građani kažu ovako: Vi u Gradskom vijeću jeste u manjini, ali vam nitko ne daje za prave da se borite, da se ne javljate, da ne komentirate, da ne osuđujete ono što nije dobro.

Znam gradonačelnika koji je odstupio zbog 600 kuna. Tada sam započela svoju vijećničku karijeru. Gospodin gradonačelnik je tada bio vijećnik koji je oštro napao tadašnjeg gradonačelnika i ja sam ga podržala jer sam smatrala da je to institucija koja treba biti moralna, stručna, odgovorna i na usluzi građanima koji su nas birali. Danas se radi o nevjerojatnoj cifri koju moj mentalni financijski sklop ne može dokučiti.

Kako je moguće da je unatrag godinu i pol netko presretao izvješća iz FINE, korigirao ih i podmetao. Što je onda događalo sa sim drugim godinama? Jer t nije bilo otuđeno u godinu i pol, nego dvije-tri, a sada čujemo čak i nekih devet godina.

Ne želim u nikoga upirati prstom jer bi to bilo prestrašeno. Želim da ovaj grad nastavi funkcionirati i to uz zalaganje svih nas koji smo prisegom prihvatili vijećničku dužnost. Trebamo je časno i odraditi.

Kojim to državnim institucijama više ne vjerujemo? Ako gradonačelnik ne može vjerovati Ministarstvu financija, Državnoj reviziji, unutarnjoj reviziji i povjerenstvu koje je sam imenovao kome da onda vjeruje običan građanina?

Osobno smatram, obzirom da nismo primili ni jedno izvješće od institucija koje provode izvide da nema potrebe za angažiranjem revizorskih tvrtki koje još samo mogu uzeti više novaca iz naše blagajne.

Ako naši stručni ljudi nisu u mogućnosti riješiti ove probleme u proračunu imamo poziciju intelektualne usluge pa to možemo iskoristiti.

Kako to da gradonačelnik sada nema pravo stavljati svoj potpis na akte za kreditno zaduživanje? Pa nije on osumnjičena osoba. I dalje ima sve ovlasti i kompetencije koje je imao i do sada?

Koga će tvrtke za pružanje pravne pomoći zastupati? Je li Virovitica optuženik? Je li one trebaju nas štititi? Zastupati na sudu?

Smatram da nema potrebe za angažiranjem takvih tvrtki jer ne bih željela da se Agrokor dogodi Virovitici. I Agrokor su pokušali spasiti nekakvim Borgovima i odvjetničkim tvrtkama koje su dodatno uzele novac, a nisu učinile ništa.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Marija Mihelčić
7.7.2019. 9:29
Svaka čast gospođi Nadi koja govori istinu, jer je neko treba reči.


Još iz kategorije Dossier Palm