Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Nacionalno savjetovanje Ususret Strukturnim fondovima Europske unije

        13.05.2013.         8828 pogleda
Nacionalno savjetovanje Ususret Strukturnim fondovima Europske unije

Ministarstvo poduzetništva i obrta, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, organiziralo je, od 9. do 11. svibnja 2013. godine u Toplicama Sveti Martin na Muri, XVII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu na temu „Ususret Strukturnim fondovima Europske unije".

Ovogodišnje Savjetovanje otvorio je prof.dr.sc. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske.

Nakon svečanog otvaranja, u okviru tribine „Pitajte Vladu", sudionicima su se obratili i na pitanja sudionika odgovarali, uz resornog ministra Gordana Marasa i Branko Grčić potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Slavko Linić ministar financija, Darko Lorencin ministar turizma i Siniša Hajdaš Dončić ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

Savjetovanje je tradicionalno okupilo poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja, te je to bila izuzetna prigoda za razmjenu iskustava i dobre prakse, kao i za raspravu o aktualnim gospodarskim problemima, ali i isticanje prilika i mogućnosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva.

U okviru savjetovanja, predstavljena su i iskustva korisnika potpora Ministarstva poduzetništvo i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije, u okviru kojeg su se, kao primjeri dobre prakse, predstavile  tvrtke RS Metali, koja ima svoju tvornicu i u Virovitici i tvrtka Anamil iz Zagreba.

Tvrtku RS Metali predstavio je Karlo Deči, prezentirajući njihov proizvodni program I najveće poslovne partnere. Naglasio je da je 85% proizvoda namjenjeno izvozu, te da tvrtka ima kontinuiran rast i razvoj, što se ostvaruje neprekidnim ulaganjem i modernizacijom proizvodnog procesa. Istaknuo je da je u RS Metale u Virovitici, od 2002.god., uloženo cca 4,5 mil. €, a u cilju daljnjeg rasta kvalitete proizvoda, nastaviti će investiranje u osuvremenjavanje tehnološkog proseca i u 2013.god..

Tvrtku Anamil iz Zagreba, predstavio je Danijel Radišić, koja je  proizvođač proizvoda za kućanstvo, te je vodeći distributer robe široke potrošnje u jugoistočnoj Europi. U sastavu tvrtke je i Tvornica spiralne ambalaže u Belišću.

Predstavnici HGK - Županijske komore Virovitica, prezentirali su, tom prigodom, predstavnicima tvrtke Anamil i ostalim poduzetnicima, izuzetno povoljne mogućnosti investiranja u Poduzetničke zone u Virovitici.

Temeljem upućenog poziva, na savjetovanju su bili nazočni uz gospodarstvenike s područje Virovitičko-podravske županije i predstavnici Odsjeka Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica.                                               

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica