Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Dossier Palm

Načelnik Policijske uprave Siniša Knežević službeno se ispričao novinarki Ivi Anzulović

  Goran Gazdek           05.06.2021.         6914 pogleda
Načelnik Policijske uprave Siniša Knežević službeno se ispričao novinarki Ivi Anzulović

Na kućnu je adresu ovih dana novinarki Ivi Anzulović stigla službena pošta Policijske uprave virovitičko-podravske. Ništa neuobičajeno s obzirom na to kako Iva konstantno komunicira sa ovom upravom, bilo da prijavljuje njene zaposlenike unutarnjoj kontroli MUP-a ili prijavljuje svoja istražena saznanja koja se kose sa zakonima Republike Hrvatske. Ono što jest neuobičajeno jest sadržaj pisma kojeg je potpisao načelnik Siniša Knežević i u kojem se Ivi - ispričao.

<<< Telegram: U Virovitici je već potpuna histerija - sad je Kirin dao prijaviti novinarku zbog nožića koji je imala u torbici

 LAGAO ALI NIJE HTIO, SVJEDOČIO ALI SE NIJE PRIPREMIO

Predmet isprike načelnika Kneževića lažno je svjedočenje policajca Tomislava Njegača tijekom suđenja Ivi za prekršaje iz srpnja 2019.godine. Tomislav Njegač je sucu Petru Bajanu izjavio, pod prisegom, kako je "Ivi oduzeo nožić u zgradi Gradske uprave te ga odnio u policijsku postaju i predao dežurnom". Iva je potom predala zahtjev za izdavanje izvješća o događaju u policijskoj postaji Virovitica i čekala. Kako bi ispitala ažurnost rada u slanju izvješća, istoga dana predala je dva zahtjeva. Poštom je primila jedno dok ono o oduzimanju nožića nikako nije stizalo na njenu kućnu adresu. Uputila se u policijsku postaju te osobno tražila od dežurnog da joj se preda izvješće što je nakon nekoliko dana i stiglo, ali ne poštom već osobnom dostavom policijskih službenika. Sa službenom potvrdom u rukama, Iva je Općinskom državnom odvjetništvu te unutarnjoj kontroli MUP-a prijavila policajca Tomislava Njegača zbog lažnog svjedočenja na sudu i ovih je dana zbog toga primila očitovanje šefa policije virovitičko-podravske županije.

<<< Službeno potvrđeno: Policajac Tomislav Njegač lažno svjedočio na suđenju novinarki Ivi Anzulović

Svakako najzanimljiviji dio ovog službenog dopisa odnosi se na objašnjenje postupka Tomislava Njegača. "Provedenim provjerama i analizom spornog događaja utvrđeno je da policijski službenik Tomislav Njegač, prilikom davanja iskaza na sudu nije postupio profesionalno, savjesno i odgovorno, odnosno nije se pravilno pripremio za raspravu i upoznao sa predmetom, zbog čega je i došlo do njegove pogreške i davanja netočne informacije, čime je doveo u sumnju vjerodostojnost svog iskaza", stoji u odgovoru uz dodatno pojašnjenje kako "je to izjavio isključivo zbog toga što se nije pripremio za raspravu te je od predmetnog događaja protekao duži vremenski period, iako navedeno nije opravdanje".

Dakle, Tomislav Njegač jako je precizno lagao na sudu što se sve događalo toga dana u srpnju 2019.godine ali samo stoga što se nije pripremio i jer je zaboravio? U gradu koji ima gradonačelnika koji nije kriv što su mu godinama nestajali milijuni iz gradske blagajne, gdje policiji nestaju dokazi, ovakav službeni stav prvog čovjeka policije u županiji uopće ne čudi.

Lažno svjedočenje Tomislava Njegača tako je službeno "prepolovljeno" pa je, uz ispriku, Ivi objašnjeno da "slijedom navedenog, naznačeni podnesak ocjenjujemo djelomično utemeljenim, a Vama se ovim putem ispričavamo zbog učinjenog propusta te izražavamo žaljenje zbog istoga".

Iva nastavlja sa kaznenim progonom lažljivog policajca. "Previše poštujem policijsko zvanje da bih pustila "Njegače" bez daljnjih posljedica", potvrdila nam je Iva koja čeka poziv zamjenika državnog odvjetnika Saše Kovačevića kojem je dodijeljem predmet ove kaznene prijave.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Palm