Predrag Štromar novi predsjednik HNS-a
Nino Raspudić: Bit ću kandidat Mosta
Bernardić: Plenković štiti Sanaderova štićenika
Plenković: Škoro nije čovjek koji je spreman vući Hrvatsku naprijed
DZS: Pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija
U prvom tromjesečju hrvatski BDP možda porastao, no slijedi duboka recesija
Crna Gora prva "korona free" država u Europi

  Gospodarstvo

Na terasama zabranjena glazba nakon 23 sata preko tjedna i 24 sata vikendom i blagdanima

  Virovitica,hr           07.09.2009.         1606 pogleda
Na terasama zabranjena glazba nakon 23 sata preko tjedna i 24 sata vikendom i blagdanima

VIROVITICA - Na 10. sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena je Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Grada Virovitice. Ugostiteljski objekti iz skupine „Hoteli" i kampovi iz skupine „Kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj" obvezno rade od 0.00 do 24.00 sata svaki dan,
Ostali ugostiteljski objekti mogu raditi:
- iz skupine „Restorani" od 6.00 do 1.00 sat,
- iz skupine „Barovi" od 6.00 do 24.00 sata,
- iz skupine „Barovi" koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima, samo u zatvorenim prostorima, od 21.00 do 5.00 sati,
- iz skupine „Catering objekti" od 7.00 do 24.00 sata,
- iz skupine „Objekti jednostavnih usluga" od 7.00 do 23.00 sata.
Radno vrijeme na otvorenim i zatvorenim terasama identično je radnom vremenu ugostiteljskog objekta, uz uvjet da nakon 23.00 sata na otvorenim i zatvorenim terasama nema izvora glazbe.

Ugostiteljski objekti iz skupine „Barovi" mogu poslovati sa petka na subotu, sa subote na nedjelju, te uoči i na dane blagdana do 1.00 sat uz uvjet da na otvorenim i zatvorenim terasama nakon 24.00 sata ne smije biti izvora glazbe.
Gradonačelnik Grada Virovitice može na zahtjev ugostitelja za pojedine ugostiteljske objekte odrediti drugačije radno vrijeme radi organiziranja prigodnih proslava (u dane božićnih i novogodišnjih blagdana, dane obilježavanja Dana grada Virovitice, svadbi, maturalnih zabava i sličnih događanja).

Ugostiteljski objekti i skupine „Objekti jednostavnih usluga" ne mogu biti na udaljenosti manjoj od 100 m od postojećeg ugostiteljskog objekta u građevini, zasebnom dijelu građevine ili poslovnom prostoru u kojem se obavlja druga djelatnost, osim ukoliko se ne radi o održavanju manifestacija, sajmova, prigodnih priredbi i sl.
Ugostiteljski objekti iz skupine „Restorani" i „Barovi" mogu poslovati od 0.00 do 24.00 sata ako se nalaze izvan naseljenog područja na lokaciji udaljenoj od stambenih objekata minimalno 100 m, odnosno minimalno 50 m uz uvjet da se ugostiteljski objekt nalazi u podrumskom dijelu građevinskog objekta.

Odlukom je utvrđeno i da u slučaju učestalog remećenja javnog reda i mira, te nepravilnosti u radu, kao i drugih objektivnih okolnosti koje će se utvrditi, Gradonačelnik može donijeti odluku o ranijem završetku radnog vremena propisanog Zakonom, kao i ovom Odlukom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

MACAN
10.9.2009. 7:21
ako je konobar onda policiji ako je konobarica onda meni :)
stich
8.9.2009. 21:21
Super, to jako lijepo izgleda u teorii, pitam se kako će funkcionirati u praksi. Pitam se tko će kazniti goste koji se deru ups. "pjevaju ", naravno prošlo je radno vrijeme objekta, oni su dobrano pod "gasom" a za šlag na kraju još im se pridruži i osoblje (konobarica)? Kome se tada obratiti?


Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.