Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Gospodarstvo

Na seminaru Primjena novih tehnologija u poljoprivredi o navodnjavanju, staklenicima i mljekarstvu govorit će stručnjaci iz Izraela

  vpž           01.03.2017.         1645 pogleda
Na seminaru Primjena novih tehnologija u poljoprivredi o navodnjavanju, staklenicima i mljekarstvu govorit će stručnjaci iz Izraela

Veleposlanstvo Države Izrael i Virovitičko-podravska županija u suradnji s Israel Export Institute i Hrvatskom gospodarskom komorom organiziraju „Seminar o poljoprivredi – Primjena novih tehnologija u poljoprivredi” koji će se održati u ponedjeljak 6. ožujka s početkom od 11,00 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1 Virovitica.
Seminar će obuhvatiti predavanja iz 3 područja: navodnjavanje, staklenici i mljekarstvo prema sljedećem rasporedu:

1. Projekti staklenika – NETAFIM – Zohar Ziv (20 min)
2. Navodnjavanje kap-po-kap u Hrvatskoj – NETAFIM – Božidar Žanko (20 min)
3. Filtracijski sistemi u poljoprivredi – NETAFIM – Itai Rosenberg (20 min)
4. Orošavanje silaže – ND Project – Noam Zeevi (20 min)
5. Staklenici – ND Project – Buda Erel (20 min)
6. Napredna rješenja za upravljanje mliječnim farmama – AFIMILK – Branimir Kampl (20 min)

Predviđeno trajanje seminara je 3 sata, a pauza će biti nakon treće prezentacije. Vrijeme za pitanja i odgovore je predviđeno nakon svakog predavanja. Ako ste zainteresirani za dodatne razgovore o pojedinom području, molimo vas da nam javite područje Vašeg interesa na mail s kojeg ste dobili poziv te Vaše osnovne podatke (ime i prezime, naziv tvrtke i adresa, e-mail, telefon, mobitel).
Inače, Država Izrael ima oko 8.5 milijuna stanovnika. Ukupna zemljopisna površina Države Izrael je oko 22.000 km² i samo 20 % od toga je obradiva površina koja se većinom navodnjava. Na oko 310.000 ha Država Izrael proizvodi većinu svoje hrane, a uvozi žito, uljane sjemenke, meso, kavu, kakao i šećer. Taj je uvoz obilno pokriven izvozom.

Proizvodnja na farmama uglavnom se sastoji od mliječnih proizvoda i uzgoja peradi. Dodatno, veliki izbor cvijeća, voća i povrća uzgaja se lokalno, posebno u toplim područjima koje poljoprivrednicima omogućuju prednost u odnosu na europska tržišta. Tijekom zimskih mjeseci, Izrael je europski staklenik iz kojeg se u Europu izvoze lubenice, rajčice, krastavci, paprika, jagode, kivi, mango, avokado, mnoge vrste agruma, ruže i karanfili. Sve navedeno je rezultat visoko razvijenih i inovativnih agrotehnologija koje Država Izrael izvozi diljem svijeta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo