Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Na Sajmu sira u Grubišnom Polju 122 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske

        18.11.2011.         1158 pogleda
Na Sajmu sira u Grubišnom Polju 122 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske

Gospodarski sajam - sajam sira, koji 19. listopada u 9 sati otvara svoja vrata, okupit će 122 izlagača iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, čime je poprimio međunarodno ruho, rečeno je na tiskovnoj konferenciji na kojoj je sajam predstavljen. Time je broj izlagača premašio lanjski za čak njih 17, odnosno 16 posto. Peti puta za redom Grad Grubišno Polje organizira sajam uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarskoga sajma.

Kako je rekao Igor Premužić, zamjenik županijskoga pročelnika za gospodarstvo, županija sudjeluje sa 20.000 kuna u ukupnim troškovima sajma koji nadilaze 200 000 kuna. „Od toga iznosa nešto više od pola snosi Grad, a ostalo sponzori poput Ministarstava poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja; gospodarstva rada i poduzetništva, te turizma, Bjelovarsko-bilogorska županija, Bjelovarski sajam i Hrvatska poljoprivredna komora", kazao je Ivica Ahac, gradski pročelnik za gospodarstvo.

I ove će godine središnji događaj sajma biti dodjela nagrada najboljim uzorcima sireva koje su i ove godine ocijenili stručnjaci zagrebačke Agronomije.Na ocjenjivanju je bilo 67 uzoraka sireva, a među njima je 35 osvojilo neku od medalja dok će jedan od njih ponijeti titulu šampiona. Izlaganje je besplatno za izlagače, dok će posjetitelji ulaz plaćati simboličnih 10 kuna.

Lani je sajam posjetilo oko 2000 osoba, dok se ove godine s obzirom na to da je u sklopu sajma i završni program projekta „Europa za građane", očekuje se da će sajam posjetiti oko 3000 ljudi. U sklopu završnice sudjelovat će folklorne i kulturne udruge iz gradova koji su pobratimljeni u okviru ovoga projekta. „Sudionici projekta su Biograd na Moru kao podnositelj i kao glavni partner, Grubišno Polje, BMoravske Toplice iz Slovenije i Bad Ischl iz Austrije i Sellye iz Mađarske", rekao je Branko Kašić, zamjenik gradonačelnika.

Oko 200 sudionika će pokazati svoju kulturno-folklornu-kulinarsku baštinu i promicat će europsko građanstvo. Dvodnevni sajam će u subotu u 11 sati otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač u nazočnosti ministra turizma Damira Bajsa i drugih uzvanika, najavio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Osim što je cilj sajma od njegovih početaka bio skrenuti pažnju na gradsko gospodarstvo, isto tako ciljalo se prikazati i nekadašnje teško stanje Zdenke, koja je danas tvrtka na čvrstim nogama.

"Znači da se skrene pažnja na mljekarsku industriju, da se educiraju ljudi i vide dosezi malih obiteljskih domaćinstava prije svega u proizvodni sira", rekao je Mađeruh. Sajam će obilovati i bogatim popratnim događajima među kojima su i tri vrijedna stručna predavanja.

Izvor www.gubisnopolje.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo