Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Na sajmu inovacija Virovitičanin predstavlja ljevak za vino – dozator

        26.09.2013.         1774 pogleda
Na sajmu inovacija Virovitičanin predstavlja ljevak za vino – dozator

Više od 200 domaćih i svjetskih inovacija bit će predstavljeno na skorašnjoj Međunarodnoj izložbi inovacija - ARCA koja će se od 3. do 5. listopada ove godine održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Izložbu već 11 godinu zaredom organizira Udruga inovatora Hrvatske, a na njoj će se pored hrvatskih inovatora, predstaviti i inovatori iz Irana, Rusije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na ovoj renomiranoj izložbi, svoju će inovaciju ljevak za vino - dozator predstaviti i Sebastijan Leci, učenik Industrijsko-obrtničke škole Virovitica. Mladi inovator za svoju je inovaciju dobio i zlatnu medalju na 7. Međunarodnom sajmu INVENTUM.

Posebno su nam važne inovacije koje su rezultat znanja i inventivnosti mladih iz obrazovnog sustava koji su temelj budućeg gospodarskog razvoja Hrvatske", istaknuo je Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske dodavši kako ARCA već 11 godinu predstavlja primjenjive i korisne inovacije iz Hrvatske i svijeta.

Uvod u izložbu četvrtu godinu zaredom bit će konferencija Inovacijama do konkurentnosti na kojoj će u Hrvatskoj nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 2. listopada sudionici govoriti upravo o motiviranju inovacijskih aktivnosti u tvrtkama, inovacijama i intelektualnom vlasništvu u akademskoj zajednici te temi koja će i obilježiti ovogodišnju ARCU - potrebi donošenja kvalitetnog Zakona o inovacijama.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo