Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Turizam

Na razglednici Slatine - fotografija Rijeke!?

  Petar Žarković/ Glasslavonije           20.07.2015.         3578 pogleda
Na razglednici Slatine - fotografija Rijeke!?

U sklopu javne rasprave o prijedlozima zakona koji uređuju sustav turističkih zajednica u Hrvatskoj, direktorica Turističkog ureda grada Slatine Helena Hegediš dostavila je Ministarstvu turizma očitovanje s nizom primjedaba i obrazloženja. Ona ističe da bi novi zakoni, uz centralizaciju financija, zasigurno donijeli gašenje turističkih zajednica u manjim sredinama, posebice u kontinentalnom dijelu zemlje, koji prema prirodnim ljepotama i kulturnoj ponudi ne zaostaje za razvijenim turističkim destinacijama.

– Prema novom zakonu, promocija destinacija turističkih zajednica gradova i općina praktično se izdvaja iz sustava. Mišljenja sam da ljepotu, a i specifičnosti destinacije, najbolje poznaju oni koji žive ovdje, a ne netko u Zagrebu (ili drugdje). Zar će netko znati bolje promovirati ovaj grad od TZ grada Slatine - pita direktorica Turističkog ureda u Slatini.

Helena Hegediš navodi primjer razglednice i naljepnice grada Slatine koje se prodaju u hrvatskim poštama. Pokraj tri fotografije Slatine, na razglednici se nalazi i fotografija nekog nepoznatog grada, vjerojatno Rijeke, jer je izdavač iz toga grada. Druga fotografija prikazuje pravoslavnu crkvu u Slatini. Ne umanjujući spomeničku i vjersku vrijednost tog objekta, postavlja se pitanje prema čemu je on značajniji ili reprezentativniji od stogodišnje katoličke crkve u gradu, a koja nije našla mjesto na toj razglednici. Na naljepnici, pak, piše “Slatina”, uz fotografiju istoga nepoznatoga grada koja se nalazi i na razglednici. Autor uratka nije poznat, ali se na poleđini nalazi logo HTZ-a, a tisak je obavila tvrtka More iz Rijeke. Takve stvari događaju se upravo zato što promidžbu (već i sada) rade osobe koje nemaju veze sa Slatinom, umjesto da to radi netko iz Turističke zajednice grada.

Nezadovoljstvo takvim neprofesionalnim radom izražava i čelništvo Grada koje najavljuje i konkretne korake.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

lastan
20.7.2015. 11:21
citat: "Takve stvari događaju se upravo zato što promidžbu (već i sada) rade osobe koje nemaju veze sa Slatinom, umjesto da to radi netko iz Turističke zajednice grada."

To je pravilo koje je direktorica naslijedila i striktno ih se drži i dan danas


Još iz kategorije Turizam