Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Gospodarstvo

Na raspolaganju 135 milijuna kuna za sufinanciranje provedbe lokalnih i regionalnih EU projekata

        15.04.2016.         903 pogleda
Na raspolaganju 135 milijuna kuna za sufinanciranje provedbe lokalnih i regionalnih EU projekata

Putem Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini za 2016. godinu, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osiguralo je općinama, gradovima i županijama 135 milijuna kuna za pomoć pri provedbi EU projekata. Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda objavljen je 10. ožujka 2016. a do sada je zaprimljeno 15 zahtjeva u vrijednosti većoj od 4,9 milijuna kuna.

 Javni poziv za 2016. bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. prosinca 2016. i to po načelu prvenstva prema datumu i vremenu podnošenja pojedinog zahtjeva za dodjelu sredstava.Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini uspostavljen je 2015. i za to razdoblje sklopljena su 92 ugovora u vrijednosti od 41.312.373,43 kune. Sredstva Fonda su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za financiranje vlastitog učešća korisnicima na lokalnoj i regionalnoj razini koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programska razdoblja 2007.-2013. i 2014.-2020.

 Za korištenje bespovratnih sredstava u iznosu od minimalno 50  tisuća  kuna, a maksimalno 7,5 milijuna kuna po pojedinačnom projektu, prijaviti se mogu jedinice lokalne i regionalne samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i regionalne samouprave.

 „Pozivam sve načelnike, gradonačelnike i župane da prijave svoje projekte za sredstva Fonda za sufinanciranje“ izjavio je ministar Tolušić i dodao kako je ovo samo prvi korak kojim Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije želi potaknuti veću iskorištenost EU sredstava na lokalnoj i regionalnoj razini.

 Udio sredstava za sufinanciranje vezuje se uz indeks razvijenosti jedinice lokalne, odnosno regionalne samouprave prema mjestu ulaganja. Tako je najslabije razvijenim općinama i gradovima osigurano do 90 posto sredstava za sufinanciranje, razvijenim jedinicama do polovice vlastitog učešća, dok županije (ovisno o razvijenosti) i Grad Zagreb, mogu računati na sredstva u visini od 40 do 80 posto.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.