Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Na odjelu za infektologiju Opće bolnice Virovitica pokazna vježba simulacije požara

  bolnica-virovitica.hr           16.06.2015.         3158 pogleda
Na odjelu za infektologiju Opće bolnice Virovitica pokazna vježba simulacije požara

Vatrogasna vozila i vatrogasci s punom opremom danas su u Opću bolnicu Virovitica, na sreću, stigli samo zbog vježbe. Riječ je o provjeri spremnosti djelatnika bolnice na spašavanje bolesnika i imovine u slučaju požara.

Vježba je održana na Odjelu za infektologiju, a uz vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, sudjelovali su i djelatnici Odjela  te  policajci Policijske postaje Virovitica.

Da su je uspješno obavili potvrdio je  zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Virovitica Anto Tutić. „Gorio je infektološki odjel, imali smo unesrećene ljude, 3 pacijenta smo uspješno iznijeli na nosilima, a uspjeli smo spasiti i 3 pokretna  bolesnika. Mogu pohvaliti svedjelatnike Opće bolnice Virovitica da su uspješno odradili vježbu „ istaknuo je Tutić.

Zamjenik sanacijske upraviteljice Opće bolnice Virovitica dr. Ivica Fotez naglasio je da je riječ o redovnoj godišnjoj provjeri. „Poznato je da u slučaju nepogoda prvo sami morate spašavati svoju kuću, a svi  naši djelatnici moraju doživjeti da je ovo njihova kuća i moraju biti spremni za spašavanje imovine, kako svoje tako i tuđe i biti spremni spasiti prije svega bolesnike za koje se skrbe“ kazao je.

Voditelj odjela za infektologiju dr. Miljenko Iskra, koji je i sam sudjelovao u vježbi,  naglasio   je daje njezino  provođenje iznimno važno jer priprema zaposlenike  bolnice na pravilno reagiranje u sličnim situacijama.

U drugom dijelu vježbe vatrogasci su ih obučili kako sigurno gasiti požar aparatima za početno gašenje. Slične intervencije do sada u Općoj bolnici nisu bile potrebne, pa neka  tako, složni su sudionici vježbe, i ostane.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti