Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  HGK-Županijska komora Virovitica

Na izložbenom prostoru HGK–Županijske komore Virovitica 34 izlagača

        18.03.2013.         1709 pogleda
Na izložbenom prostoru HGK–Županijske komore Virovitica 34 izlagača

U nedjelju, 17. ožujka u Orahovici je zatvoren 18. Međunarodni sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva „Slavin 2013", na kojem se predstavilo više od 60 izlagača iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica svoj proizvodni program je predstavilo 34 izlagača iz Grupacije vinogradarstva i voćarstva HGK - Županijske komore Virovitica. Vina su izložili najveći proizvođači s područja Virovitičko-podravske županije: Diba d.o.o. Suhopolje, Podrum Vineda d.o.o. Vukosavljevica, PP Orahovica d.d. Orahovica i najbolji vinari iz Udruga: „Sveti Vinko" Virovitica, „Aršanj" Pitomača, Udruga vinogradara i voćara Orahovica i „Sv. Ivan" Špišić Bukovica a svoj proizvodni program su predstavili  i Agroservis-proizvodnja d.o.o. Virovitica, Asel Slatina i Draško Navarra iz Virovitice.

Poslovni tajnik HGK-Županijske komore Virovitica Milan Vanđura je čestitao na revitalizaciji sajma te istaknuo da je ovaj specijalizirani sajam, koji promovira Orahovicu, kao turističku destinaciju, ali i vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, HGK u cjelini i osobito Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica, podržala od samog početka, primarno iz razloga povećanja kvalitete, ocjenjivanjem vina i jakih alkoholnih pića. „Jedino kvalitetan proizvod može na globalnom tržištu biti prepoznat od potencijalnih kupaca", rekao je Vanđura i naglasio da je na nacionalnoj razini, 28. veljače 2013.g. Hrvatska gospodarska komora dodijelila pravo upotrebe znaka „Izvorno Hrvatsko" proizvodima PP „Orahovica", koji su izloženi i na ovom sajmu, vinu Zeleni silvanac i lješnjaku.

Sajam su organizirali Grad Orahovica i Turistička zajednica, a suorganizatori su bili Virovitičko-podravska komora, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica i HOK - Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica