Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Europska unija

Na Graničnom prijelazu Terezino Polje podignuta zastava EU

  Goran Gazdek           01.07.2013.         3141 pogleda
Na Graničnom prijelazu Terezino Polje podignuta zastava EU

Točno u ponoć na Graničnom prijelazu Terezino Polje podignuta je zastava Europske unije, a nakon prigodnih govora načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Mirko Kostelac, na sredini mosta otkrio je tablu na kojoj uz „Hrvatska" piše i „Europska unija".   

Prisutnim mještanima, uzvanicima i gostima iz Hrvatske i Mađarske prvi se obratio u ime domaćina, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić.  „Više ne sjedimo na tribinama nego u počasnoj loži. Mi koji smo prešli 50 godina ne možemo očekivati velike promjene, ali su sigurno velike mogućnosti pred našom djecom, unucima i generacijama koje dolaze. Ovo prilika za naše gospodarstvenike jer im se otvara tržište od 500 milijuna ljudi. Europska unija  nije med i mlijeko, ali prilika je velika, sada je sve u našim rukama i priliku moramo iskoristiti", rekao je Bukvić.

Čestitke Hrvatskoj na ulazak u Europsku uniju uputio je načelnik Policijske uprave Županije Somogy dr Pirpš Atila. „Prošli ste dugi put i sada smo konačno pod zajedničkom zastavom. I do sada smo bili prijatelji, razvijali bratske odnose, ali sada smo u istoj obitelji u kojoj su svi jednaki. U svakodnevno životu nećete imati velikih promjena, ali ipak mi iskustva znamo da će biti više prednosti. Čestitam vam, stigli ste kući", rekao je.

Na kraju skupu se obratio župan Tomislav Tolušić. „Ima puno pesimista, ali je činjenica da niti jedna država nije izašla iz Europske unije i da su  po svim mogućim statistikama sve države ostvarile društveni, gospodarski i svaki drugi rast. To je ono što očekuje i Hrvatsku.

Tek danas, nakon ispunjena svih uvjeta koje smo trebali ispuniti da uđemo u Europsku uniju,  Hrvatska je potpuno slobodna i sama odlučuje o svojoj sudbini", rekao je Tolišić i zaključio: „Virovitičko-podravska županija u Europsku uniju ulazi potpuno spremna, s gotovim projektima, s puno planova i s jedinim ciljem - da našim građanima osiguramo što bolji i kvalitetniji život".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Europska unija