Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Virovitica.net

Na današnji dan 2001. startao naš portal. Prvi tekst: Ovdje je kritika onih koje smo izabrali da nam služe, a pohvalit ćemo sve dobro u našem gradu

  Goran Gazdek           08.06.2020.         1543 pogleda
Na današnji dan 2001. startao naš portal. Prvi tekst: Ovdje je kritika onih koje smo izabrali da nam služe, a pohvalit ćemo sve dobro u našem gradu

Na današnji dan 2001., dvije godine nakon registrcije domene, portal Virovitica.net postao je on line. Novi medij u Virovitici, na novim tehnologijama, pokrenuli su Goran Žužul i Danijel Reponj. Od tada do danas objavljeno je 33611 vijesti, izvještaja, reportaža, intervjua, analitičkih članaka, kolumni i svih ostalih novinskih formi  te više od 50 tisuća fotografija.  S Virovitica.netom je surađivalo više od stotinu autora među kojima su i neka od najistaknutijih imena hrvatskog novinarstva. Hvala im na svakom slovu utkanom u ove stranice, a veliki hvala i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli da portal opstane i živi.

Nismo posve  sigurni, to valja istražiti, ali vrlo vjerojatno smo prvi lokalni/regionalni news portal u Hrvatskoj. Nije nam to ni toliko bitno.

Virovitca.net je nekomercijalni portal, prihode od ono malo oglasa trošimo isklučivo za tehničko održavanje. Nikada nam cilj nisu bili klikovi, niti se kitimo epitetom najčitaniji.

U 19 godina bilo je uspona i padova, pritisaka i prijetnji, tužbi, pokušaja da nas se ušutka, da nam ospore ime i da nas ugase, ali nikada nismo odustali od temeljne ideje: činjenično, objektivno, istinito i slobodno.

Uostalom, pročitajte Uvodnik - naš prvi članak.

"Prošlo je podosta vremena od kako je nastala ideja o nezavisnoj prezentaciji Virovitice i od kada je ova stranica započela sa svojim radom. Iako smo mi koji smo pokrenuli ovu ideju, amateri u izradi web stranica, imali smo jedan cilj, koji smo i ostvarili. Htjeli smo našem gradu i njegovim stanovnicima, dati nezavisni medij i predstaviti nas svijetu u našem pravom svijetlu. Isto tako, željeli smo svim osobama i udrugama, koje su imali potrebu da se predstave na Internetu, omogućiti da na našim stranicama prezentiraju svijetu sebe i svoje ideje.

Ovdje je kritika onih koje smo izabrali da nam služe i provode, u naše ime, odluke koje će nam poboljšati standard i uvjete života, uvijek prisutna. Isto tako, znati ćemo pohvaliti sve koji tom cilju budu posvetili svoj trud. Razbiti strah od onih gore i dolje, podsjetiti one gore na njihova obećanja dok su bili dolje, probiti led koji nam brani da govorimo o kriminalu i korupciji, o lošim stranama kao i onim dobrima u našem gradu.

MI NISMO od onih koji misle podobno, mi razvijamo ideje koje su drugačije od onih na koje smo navikli u zadnjih 10 i više godina. Mi nudimo DRUGAČIJE mišljenje i pitamo ono što drugi ne smiju. Pridružite se svijetu koji trenira slobodu riječi i pravo da se kaže ono što nekima možda i ne odgovara.

Zahvaljujemo se svima koji će podržati ovu ideju i pomoći nam u našem daljnjem radu."

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica.net