Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kultura

Muzejska akcija - Muzeji za sve

        26.11.2011.         1261 pogleda
Muzejska akcija - Muzeji za sve

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.12.) Gradski muzej Virovitica upriličiti će izložbu ˝Priče iz povijesti Virovitice˝.  Izložba je nastala u sklopu akcije „Muzeji za sve" Muzejske udruge istočne Hrvatske (MUIH) i Sekcije za muzejsku edukaciju i animaciju. Vođeni idejom da muzeji postanu mjesta za sve, izložbu i prateću radionicu ove godine usmjerili smo na slijepe i slabovidne osobe. Nastojali smo osmisliti program koji će unutar muzeološkog pristupa zadovoljiti kriterije izložbe, a koji ujedno odgovara navedenoj grupi posjetitelja. Cilj nam je omogućiti doživljaj arheološke, kulturno-povijesne i etnografske građe te umjetničkih djela svojstven slijepim i slabovidnim osobama.

Izloženi i odabrani predmeti biti će povezani tematskom okosnicom povijesti i života Virovitice. Budući da naš stalni postav nije u mogućnosti zadovoljiti fizičke i brojne druge kriterije pristupa osobama s invaliditetom, nastojati ćemo kao Gradski muzej ovom prilikom dati uvid u prošlost Virovitice.  Izložbu prati prigodna radionica senzibilizacije samog doživljaja muzejskih predmeta kod slijepih i slabovidnih osoba. Namijenjena je učenicima srednjoškolskog uzrasta koji će metodološkim pristupom  imati priliku taktilno osvijestiti doživljaj muzejskih predmeta iz perspektive bliske osobama oštećena vida.

Uključujemo se i podržavamo akciju „Muzeji za sve" s ciljem razvijanja svijesti o osobama s invaliditetom u društvu i u našoj sredini.

Otvorenje izložbe: 5.12. (ponedjeljak) u 11 sati 
Radionica: 5.12. (ponedjeljak) u 13 sati
Autorice i voditeljice: Anamarija Kučan i Jasmina Jurković Petras
Informacije i kontakt: www.muzejvirovitica.hr, anamarija.kucan@muzejvirovitica.hr, jasmina.jurkovic@muzejvirovitica.hr; 033/721-228 ili 033/722-127.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura