Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Dossier Palm

Mrtvozornica na "stupu srama"

  Goran Gazdek           03.06.2021.         8233 pogleda
Mrtvozornica na "stupu srama"

Prošlo je dvije godine otkako je uz obalu Drave pronađeno beživotno tijelo dotadašnjeg gradskog pročelnika za gospodarstvo i financije Siniše Palma. Tu je tužnu godišnjicu novinarka Iva Anzulović odlučila je obilježiti samo jednim imenom - Ivane Kepka. Naljepnice s njezinim imenom nalijepila je po stupovima javne rasvjete u Ivaninoj ulici, a potom i okolnim ulicama. Ovim činom, kaže, želi je javno staviti na "stup srama" kako ni na trenutak ne bi pomislila da je ono što je na današnji dan učinila zaboravljeno.

BEZAKONJE I KAZNA

Krimen Ivane Kepka je Izvješće o uzroku smrti kojeg je ta žena 3.lipnja 2019.godine ispunila i potpisala. Bez da je Sinišino tijelo stiglo do odjela patologije Opće bolnice Virovitica gdje je, kako to nalaže protokol i zakon, trebala biti napravljena obdukcija. Ivana Kepka je upisala uzrok smrti "samoubojstvo vješanjem" te precizno vrijeme "31.5.2019. u 18.00 sati". Zbog svega što je o ovom slučaju otkrila i istražila, Iva je ovu godišnjicu neriješenog slučaja odlučila „posvetiti “isključivo mrtvozornici.

"Unatrag dvije godine u tri sam navrata pokušala doći do te žene, razgovarati sa njom, pružiti joj mogućnost da iznese svoju stranu priče, objasni svoj postupak. Naišla sam isključivo na šutnju. Saznala sam gdje stanuje i oblijepila njenu i ulice u okolici kako bih navela ljude koji tamo žive da se zapitaju zašto im je susjeda na 'stupu srama'. Želim da joj bude neugodno hodati ulicom, da svatko tko je vidi odmah pomisli na njen potpis na Izvješće o smrti bez obdukcije, da gleda u pod dok prolazi pored poštenih sugrađana jednako kako je Đurđi Aragoović neugodno kada u dućanu naleti na majku Siniše Palma pa pogne glavu o pod.", objasnila je svoje motive Iva.

"U neupitnom bezakonju u kojem živimo, postoje načini da se javno kazni one koji sudjeluju u kriminalu. Alternative nema. Svjedoci smo već dvije godine kako je odluka Ivane Kepka zaustavila život u ovom gradu jer nitko nema mir dok se ne sazna sve o smrti Siniše i putovima novca. Kepka je u tome odradila ključnu ulogu jednako kao i policija svojim propustima i dok ne odgovaraju za počinjenu štetu, nema mira", zaključila je Iva koja je jučer svoje aktivnosti najavila komunalnom redaru obvezujući se da će navečer sve skinuti i ponijeti sa sobom. Iz tog razloga se, napominje, danas nije uputila u policijsku postaju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Palm