Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2024.

Možemo! predstavio nositelje izbornih lista

  Hina           27.03.2024.         1083 pogleda
Možemo! predstavio nositelje izbornih lista

Stranka Možemo! u utorak je predstavila nositelje izbornih lista za svih 11 izbornih jedinica u kojima izlaze na parlamentarne izbore, te pozvala građane da izađu na izbore jer će odrediti budući smjer razvoja zemlje. U jedanaest izbornih jedinica imamo tri nositelja i osam nositeljica lista, to pokazuje da je pitanje rodne ravnopravnosti prihvaćeno u ukupnom članstvu, istaknula je koordinatorica Možemo! Sandra Benčić.

Za sve pozicije na listama, kako je pojasnila, Možemo! je održao predizbore što znači da se mogao kandidirati svaki član stranke kao i osoba koja nije član stranke, ali je uključena u njezin rad, nakon čega je provedeno glasanje i formirane rang list po zip modelu. HDZ nema nijednu nositeljicu liste, a Most samo jednu, dodao je koordinator Možemo! Tomislav Tomašević.

Izborne liste Možemo! predvodit će Sandra Benčić (prva izborna jedinica), Danijela Dolenec (druga), Luka Korlaet (treća), Katarina Kruhonja (četvrta), Mira Anić (peta), Tomislav Tomašević (šesta), Draženka Polović (sedma), Dušica Radojčić (osma), Maja Šintić (deveta), Đuro Capor (deseta) i Elena Komarić (jedanaesta).

Možemo! čine ljudi koji su dosljedni, nepotkupljivi i koji se desetljećima bore za javni interes, naglasio je Tomašević. Do svih kandidata na listama došli smo dogovorom i konsenzusom vodeći računa o zajedničkom interesu i sigurno nitko neće istupiti iz stranke ili govoriti da ih je netko prevario, kazao je.

Veselim se kampanji i slanju poruka građanima koje su to mjere i prioriteti koje želimo provesti kako bi Hrvatska 2028. bila onakva kakvu zamišljamo, poručila je Benčić i dodala kako očekuje ozbiljnu debatu o ekonomiji, ulaganjima u ljude, plaćama...

"Ovi izbori su referendumski na način hoćemo li krenuti u smjeru razvoja zemlje koji će nam dati osjećaj da u njoj želimo ostati i da je ona mjesto za našu djecu ili ćemo se prepustiti stihiji koju je HDZ stvorio u osam godina i dozvoliti da ostanemo bez najvrjednijeg resursa”, rekla je Benčić i izrazila nadu da će HDZ poslati na "duži godišnji odmor".

Iz Možemo poručili su i kako smatraju da bi kandidati za premijera trebali biti na listama u prvoj izbornoj jedinici. Možemo planira predati svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu u petak

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2024.