Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Turizam

Moslavina - skrivena zemlja

  Tomislav Radić           23.04.2022.         3104 pogleda
Moslavina - skrivena zemlja

Na imanju Moslavačka priča u Maloj Ludini održana je konferencija za medije i javno predstavljanje projekta u turizmu koji je LAG „Moslavina“proveo u suradnji s turističkim zajednicama Čazma, Ivanić-Grad, Kutina, Popovača i Sjeverna Moslavina. Glavni cilj projekta je da turistička ponuda Moslavine bude prepoznatljiva tržištu i dostupna na najvećem prodajnom kanalu 21. stoljeća,internetu.

Konferenciji su prisustvovali uzvanici; Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Mihael Jurić, zamjenik župana SMŽ i Ingrid Padjen Đurić, direktorica Turističke zajednice Sisačko- moslavačke županije (TZ SMŽ).

Na početku Konferencije prisutne je pozdravio predsjednik LAG-a „Moslavina“,  Zlatko Babić. U svom izlaganju istaknuo je istaknuo je velika ulaganja u gotovo svim gradovima (novi bazeni u Naftalanu, službeni ulazi u PP Lonjsko polje s moslavačke strane; Prijamni centar Repušnica i Crna roda u Osekovu, projekti provedeni preko programa NATURA 2000 u Čazmi, gdje se grade prvi biobazeni u RH te Garešnici gdje je preko projekta „Zeleni vrtovi Poilovlja“ uz brojnu drugu turističku infrastrukturu izgrađen veliki Posjetiteljski centar u centru Grada). "Javna ulaganja potiču i ohrabruju privatne ulagače pa se u Moslavini sve više pojavljuje novih turistički sadržaja (seoska ugostiteljska imanja, vinarije, kušaonice i kampovi)", rekao je Babić.

LAG „Moslavina“ je osnovao Koordinacijski Odbor za turizam čiji su članovi, predstavnici turističkih zajednica i struke iz privatnog i civilnog sektora. Predsjednik Odbora za turizam, Janko Kezele. "Sva raznolikost Moslavine imat će veću dodanu vrijednost ako se nudi i predstavlja pod zajedničkim imenom, kao jedinstveno turističko odredište i zbog toga je pokrenuta izrada brend strategije Moslavine."- rekao je Kezele.

Voditeljica LAG „Moslavina“, Anica Lenart objasnila je kako je projekt financiran. LAG „Moslavina“ je u sklopu projekta suradnje, a koji se provodi kroz LEADER mjeru: Podmjeru 19.3.2. „ Projekt suradnje je sufinanciran EU sredstvima, kroz projekt „Turizmom razvijamo područje“, a kojeg LAG „Moslavina“ provodi s još 5 hrvatskih LAG-ova. Glavna aktivnost LAG-a „Moslavina“ u okviru tog projekta je izrada Brend strategije za regiju Moslavina."- rekla je Anica Lenart.

Predstavnik tvrtke Size d.o.o. koja je bila izrađivač Brand strategije rekao je "U Brand strategiji osmišljen je vizual i slogan regije Moslavine, napravljena je ilustrativna turistička karta područja te ostali promotivni materijali i izrađen je promo video link na video je ovdje te web stranica moslavina.travel na kojoj je objedinjena turistička ponuda Moslavine."

Kako bi još jače predstavili turistizam Moslavine, turističke zajednice su se uključile u projekt i dodatno financirale digitalizaciju turističke ponude Moslavine putem platforme Tour Explorer. To je platforma koja omogućuje pregled kompletne turističke ponude regije, upite, rezervacije pa i plaćanje željene turističke usluge ili proizvoda. Tour Explorer predstavio je Ivan Ilijaš iz tvrtke Orioly. Istaknuo je kako više od 70% turista preko interneta traži takve informacije te da je takav način promidžbe veliki iskorak.

Ingrid Padjen Đurić, direktorica TZ SMŽ, istaknula je da je svjesna kako je teško promovirati područje koje je na rubnim dijelovima triju županija te čestitala LAG-u što je uspio ujediniti TZ-ove na tako zanimljivom projektu, koji je dobar temelj za daljnji razvoj turizma cijelog područja.

Zamjenik župana SMŽ, Mihael Jurić, među ostalim je rekao- "Dobar je to početak jedne lijepe priče. Osim sve bolje turističke ponude Moslavina se može pohvaliti dobrom prometnom povezanosti te blizinom Zagreba. Sve su to dobri preduvjeti za daljnji napredak." Istaknuo je LAG „Moslavinu“ kao dobar primjer ostalim LAG-ovima.

Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta rekla je da je to dobar temelj izgradnje brenda Moslavine. Istaknula je da će za nastavak promidžbe kao i za udružena područja biti otvoreni javni pozivi te dostupna određena financijska sredstva od Ministarstva turizma, na koje će se TZ-ovi moći prijaviti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam