Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Komentar

Moje gorko pivsko iskustvo: Lidlovo ludilo

  Mato Pejić/Pivnica.net           17.06.2009.         3312 pogleda
Moje gorko pivsko iskustvo: Lidlovo ludilo

(...) Danas sam u Lidl došao s gajbom praznih pivskih boca. Gajba je zelene boje, od Daruvarske pivovare, boce su od Staročeškog piva, ali, na moju nesreću, dvije boce imale su izdajničku etiketu Daruvarskog piva. Hladnim tonom radnik na prijemu ambalaže izvijestio me je da te dvije boce neće primiti i izvadio ih iz gajbe.

To, naravno, nisam mogao dopustiti, pa sam mu objasnio da su sve boce Daruvarske pivovare potpuno istovjetne, bilo da se radi o pivu Deep - robnoj marki Lidla, Staročeškom ili Daruvarskom, pa bez obzira na to što Lidl ne prodaje Daruvarsko pivo, ne bi smjeli odbiti primiti te boce, jer su apsolutno jednake. Da ne govorimo o tome da se, recimo, kod predaje ambalaže s povratnom naknadom - plastičnih boca i limenki, ne postavlja pitanje podudarnosti s asortimanom dućana. Mislio sam da će pomoći stručna elaboracija postupka s ambalažom u pivovari, jer boce prolaze vodeno-temperaturno-deterdžentski tretman nakon kojeg su djevičanski čiste i etiketa ne igra baš nikakvu ulogu. Nije pomoglo. Razgovor sa šeficom, koji je uslijedio nevjerojatan je, pa benevolentno upozoravam čitatelje da preskoče slijedeće retke ako žele sačuvati zdrav razum:

-Nama u Zagrebu neće primiti boce ako imaju etiketu piva koje nemamo u prodaji... -Hoćete reći da prazne pivske boce pivovare, koja je od ovog dućana udaljena par stotina metara, šaljete u Zagreb... -O, ne znate vi sve, ni pune boce ne dobivamo iz pivovare, nego iz Jastrebarskog. Tog razgovora mi je već tada bilo dosta, nastavak bi mogao samo dodati još gorčine i dovesti do eskalacije moga, za sirote radnike koji su osuđeni na robiju u Lidlu ionako već nepodnošljivog monologa, ali sam ipak nastavio, učinivši k tome i jednu gestu dobre volje - ponudio sam da skinem sporne etikete, pa da onda kao čovjek kupim gajbu piva. A ono što sam čuo vrhunac je idiotizma.

Rekli su: ne, ne smiju primiti ni boce bez ikakve etikete. To među ostalim znači da s pivom kupljenim u Lidlu nipošto ne smijete na izlet u prirodu, gdje ćete doći u napast hladiti pivo u potoku, a poznato je da potoci, posebno oni planinski, kakva je na primjer Toplica, koja u okolici Daruvara prolazi pored nekoliko primamljivih izletišta, pivo ohlade na idealnu temperaturu. Naime, stavite li gajbu u potočić maleni, što dolinom žubori, kad krenete kući garantirano nijedna boca neće imati etiketu. To pak znači da ih u Lidlu više nećete moći zamijeniti za pune.

Cijeli članak

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
20.6.2009. 9:16
Zapravo ja sam na gmail.com moje prvo ime je tomislav a prezime mi znas pa to spoji bez točke ili razmaka i dodaj (at)gmail.com
tomislav
20.6.2009. 9:08
Da doma sam i još pod kulturnim shokom tj. pivikavanjem na domaće odnose, ali neće to dugo trajati. Ako se znamo možeš od Urednika po mojem dopuštenju tražiti moj e-mail pa se javi jer vjerojatno se znamo. Pozdrav!
kota 211
20.6.2009. 7:26
Tomek kad se vidimo??! Već sam bio u brizi....,da Vas nisu morski psi ili....,da niste već doma?!
tomislav
20.6.2009. 4:37
Nema malih stvari, sve je važno, a posebno nečiji K ili k. Poštovanjski gospon stranjski.
B-B-B
19.6.2009. 12:34
I to što kažeš, tema je vrhunska !
MACAN
18.6.2009. 14:08
boli me k za tvoje pivske flase ima ljudi sa puno vecim problemima...


Još iz kategorije Komentar