Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Mobilni tim za pomoć radnicima pred otkazom


  Aktualnosti           11.01.2010.         1452 pogleda
Mobilni tim za pomoć radnicima pred otkazom

VIROVITICA - Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Virovitica organizirala je mobilni tim koji bi trebao biti potpora radnicima pred otpuštanjem i traženjem novog posla.
Riječ je o projektu kojemu je cilj grupnim i individualnim informiranjem o mogućnostima zapošljavanja te pravima i obvezama nezaposlenih pripremiti radnike pred otpuštanjem da lakše prebrode izuzetno stresnu situaciju u njihovim životima.

Zato se tim se sastoji od psihologa, odnosno savjetnika za profesionalno informiranje, rukovoditelja posredovanja, pravnika i pročelnika. Ako je riječ o radnicima sa zdravstvenim poteškoćama, psiholog će posebno pomoći u definiranju radnog potencijala ili definiranju potreba za rehabilitacijom.
- Aktivnosti se provode u dogovoru s vodstvima tvrtke i sindikalnim podružnicama. U dogovoru s njima, određuje se i razina usluge koju će tim pružati radnicima, a kako bismo im bili što bliže, radit ćemo u prostorijama tvrtki - objašnjava pročelnica Područne službe HZZ Virovitica, Lahorka Weiss.

Individualnim savjetovanjem radnicima će se pomoći prepoznati vještine i mogućnosti za zapošljavanje na drugim poslovima i u drugim tvrtkama. Tim će ih informirati o potrebama za obrazovanjem koje će omogućiti lakše zapošljavanje, pomoći u definiranju plana traženja novog posla te pružiti psihosocijalnu potporu. Grupno savjetovanje podrazumijeva radionice kroz koje radnici mogu steći vještine aktivnog traženja posla, naučiti kako i gdje tražiti posao, kako napisati molbu i životopis, kako se pripremiti za razgovor s poslodavcem i slično.

- Radnici će biti upoznati s mogućnošću obrazovanja za stjecanje novih vještina, informirati se o mogućnostima samozapošljavanja, eventualnom sufinanciranju zapošljavanja kroz Nacionalni program za poticanje zapošljavanja. Na oglasnim pločama, budući da otkazni rok traje oko tri mjeseca, mogu se oglašavati slobodna radna mjesta s otvorenog tržišta rada koje je zabilježio Zavod - kaže pročelnica Weiss.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kika
12.1.2010. 12:46
koji će tim pomoći radniku koji je ostao bez posla, javi se na natječaj, a primi se nestručna osoba, a taj radnik ima i struku i radno iskustvo za taj posao?
521 m
12.1.2010. 9:44
tako nešto slično!!!
ivan2
11.1.2010. 21:22
Uzalud svirači! Mislim da su se radnici na sve navikli pa neznam što može biti gore Nije mi poznato da se itko zaposlio u dvadeset godina ako nije imao političku podršku bilo sa koje strane a koliko još ima radnika koji će se otpustiti da bi politički podobnici dobili posao, Dužno poštovanje Zavodu za zapošljavanje ali uzalud njihov trud .Potreban je novi alat da se korupcija istjera.Živi bili pa vidjeli!!!!


Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: