Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Poljoprivreda

Mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti Poljoprivredno-prehrambene škole

  vn           05.05.2023.         1089 pogleda
Mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti Poljoprivredno-prehrambene škole

Mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti Regionalnog centra kompetentnosti Panonika (Poljoprivredno–prehrambena škola Požega) još se danas (petak 5. svibnja) može u Viroviticu. Nalazi se na prostoru ispred Gimnazije Petra Preradovića. Izložba se sastoji od pet interaktivnih panela postavljenih u šesterokut koji kroz proširenu stvarnost prikazuju interaktivne audio-vizualne sadržaje u obliku stripa i animiranih 3D objekata. Kako bi se sadržaj panoa vidio potrebno je pomoću QR koda, vidljiv na panelu, preuzeti aplikaciju koja će posjetitelje, uz animirane likove Amaliju i Marka, voditi kroz proces kojim djeca prolaze od odabira poljoprivrednih zanimanja do zaposlenja.

Cilj izložbe je promocija poljoprivredne djelatnosti i upisa u poljoprivredna zanimanja te motiviranje za bavljenjem poduzetništvom u poljoprivredi. Izložbu se može doživjeti poljoprivreda kroz drugačiju vizuru virtualnu realnost.

U petak, 5. svibnja, sadržaji izložbe moći će se istražiti i pomoću VR naočala. Tako će u virtualnoj stvarnosti posjetitelji moći voziti kombajn, upravljati dronom, ubirati klice suncokreta, praviti vino ili džem od jagoda. Petak je ujedno i posljednji dan kada će se moći razgledati ova zanimljiva izložba. Iz RCK Panonike posebno pozivaju učenike osnovnih škola da posjete i uživaju u ovoj interaktivnoj izložbi.

Nakon Požege, Pleternice, Nove Gradiške, Pitomače i Virovitice mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti moći se razgledati u Karlovcu, Novoj Kapeli i Lipiku.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda