Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Poljoprivreda

Mlinarić: nužna rješenja za očuvanje proizvodnje mlijeka

        19.09.2012.         1050 pogleda
Mlinarić: nužna rješenja za očuvanje proizvodnje mlijeka

Predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci Mato Mlinarić pozvao je danas otkupljivače mlijeka, Ministarstvo poljoprivrede i Vladu da sjednu za stol kako bi se pronašlo rješenje i pomoglo proizvodnji mlijeka, jer će u protivnom Hrvatska ostati samo tržište bez proizvodnje mlijeka.

Ako u idućih godinu dana ostanemo bez proizvodnje, Hrvatska će ostati samo tržište, kazao je Mlinarić na konferenciji za novinare.

Ističe kako je stanje neizdrživo, otkupna cijena je mala te proziva Lactalis, u čijem je vlasništvu Dukat, da provodi jednu politiku u Hrvatskoj, a drugu u svojoj matičnoj zemlji, navodeći da je razlika u cijeni između Hrvatske i Francuske je oko pet eurocenti.

Kazao je i da bi, prema neslužbenim podacima koje ima, neke mljekare i prerađivači (Vindija, Meggle, Ledo) htjele podići otkupnu cijenu mlijeka za 20 posto, no nisu to u stanju napraviti bez Dukata koji se tome protivi.

Ako u Hrvatskoj nećemo imati domaću proizvodnju, mljekarska industrija pa tako ni Lactalisa neće moći opstati u Hrvatskoj, istaknuo je.

Mlinarić smatra kako bi bilo dobro da se što prije održi sastanak proizvođača, prerađivača i Ministarstva poljoprivrede kako bi se vidjelo što mljekarska industrija planira i s kojim mjerama u idućem razdoblju planiraju izaći.

Treba pronaći način kako spasiti proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj, istaknuo je Mlinarić napominjući kako u idućih osam dana očekuju sastanak s otkupljivačima te kako se u cijeli problem mora uključiti i resorno ministarstvo.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

volimmlijeko
20.9.2012. 10:07
Suradnja sa svim školama: "šalica mlijeka za svakog učenika", mlijekomati, i slično...


Još iz kategorije Poljoprivreda