Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Politika

Mlinarić: Neka policija ispita članove Užeg kabineta; Novotny: No pasaran!

  bussines.hr           20.08.2011.         2226 pogleda
Mlinarić: Neka policija ispita članove Užeg kabineta; Novotny: No pasaran!

Nakon što je ministar poljoprivrede Petar Čobanković demantirao da je pretio predsjedniku Nezavisnih hrvatskih seljaka Mati Mlinariću, Mlinarić otkriva da je bio i tema sjednice Užeg kabineta Vlade na kojoj je, prema informacijama koje je dobio od nekih iz HDZ-a kojima se ne sviđa novi Čobankovićev stil ponašanja, Čobanković rekao da iza Mlinarića stoji predsjednik HPK-a Darko Grivičić, a 'mozak operacije' je glasnogovornik Komore Vladimir Novotny.

Nakon toga je Čobanković nazvao Mlinarića i rekao da je sada gotovo, da će razjebati i njega, i Grivičića i Novotnog i Poljoprivrednu komoru.

„Neka policija ispita članove Užeg kabineta Vlade ako ne vjeruju meni", kaže Mlinarić danas o svojoj prijavi policiji o ministrovoj prijetnji te pojašnjava da je na toj sjednici bilo riječi o tome da „mene treba uništiti".

„Što se tiče moje presude, koja je kontradiktorna, ona je jedan od produkata i uzrok pritiska vlasti na seljačke vođe i oponente kako bi nas ušutkali zbog čega sam podnio ustavnu tužbu za zaštitu svojih prava. Nedopustiva je niska razina priopćenja Ministarstva koje se u odsutnosti stvarnih argumenata, čime neizravno priznaju istinitost podnesene prijave, služi osobnim argumentima pokušavajući skrenuti predmet rasprave na irelevantne i nebitne činjenice", pojašnjava Mlinarić kontekst presude prema kojoj je kriv za manipulaciju poticajima, što je Čobanković istaknuo u demantiju navodnih prijetnji.

"Ono što je još opasnije je prijetnja Poljoprivrednoj komori koja bi valjda po Čobankoviću trebala služiti njemu i Vladi, a ne seljacima", kaže Mlinarić.

Na prijetnje ministra Čobankovića o tome da će r...ati njih i Poljoprivrednu komoru, Darko Grivičić i Vladimir Novotny se nisu oglasili, ali Novotny je na svom Facebook profilu poručio ministru: No pasaran!!!

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

SIDRO
20.8.2011. 22:55
Mogu samo reći da sam ja imao jako ružno i sramotno iskustvo sa jednim savjetnikom poštovanog gosp. ministra,a što se tiže dotičnog Mate...
anakonda
20.8.2011. 21:16
KADA ĆE SE POČETI RJEŠAVATI PROBLEMI HRVATSKE I SELJAKA:
16.08.2011 20:49
Ogorčeni seljaci: `Turisti jedu samo uvozno, a domaće propada!`

Nakon što su u Dnevniku Nove TV vidjeli reportažu u kojoj turisti na Jadranu jedu uglavnom uvoznu hranu, javili su nam se razočarani seljaci iz Slavonije. Njihovi proizvodi, tvrde, nisu skuplji od uvoznih, a ne mogu ih prodati.

Kad je nakupcima i prekupcima daleko dalmatinsko zaleđe, kako im ne bi bila daleka Slavonija, tješe se povrtlari Požeštine. `A TAJLAND, KINA, MAROKO i druge zemlje nisu daleke i nije im problem dovest tu robu u Hrvatsku`, ističe Dragutin Dukić iz koordinacije seljačkih udruga. Ako hrvatski gost jede španjolsku lubenicu, zašto ne bi španjolski GOST pojeo hrvatsku.

`Bilo je pokušaja izvoza i oni su zadovoljni kvalitetom. Ali, nema šanse. Ne mogu oni subvencionirati svoje poljoprivrednike i ostaviti ih da propadnu. To bi bilo glupo`, kaže Šimić. Hrvatska upravo TO ČINI. SUBVENCIONIRA poljoprivrednike i onda ih PREPUŠTA tržištu. Povrtlari od države traže STRATEGIJU PROIZVODNJE. `KOLIKO će se proizvoditi, ŠTO će se proizvoditi i da se utvrde cijene`, dodaje Dukić.

`Proizvodnja koja oscilira i za čas stvara čepove, hiper produkciju. Tu bi se možda trebalo bolje organizirati`, smatra Tomislav Pojer, povrtlar iz Cerovca. `Ako misle da mi proizvodimo neka kažu i proizvodit ćemo. Ako misle da uvoze, neka neko uvozi, a mi ćemo sjesti u hladovinu i primati socijalnu pomoć`, zaključio je Šimić. Nezaštićeno tržište dovelo je domaćeg proizvođača hrane u apsurdnu situaciju. Što manje proizvede, bit će zadovoljniji, jer će manje izgubiti.

Proizvođači pozivaju ministre poljoprivrede, turizma i gospodarstva da sjednu za stol i nađu izlaz. Kažu seljaci, trebalo bi subvencionirati hotele koji koji kupuju samo domaće proizvode. Povezivanje plave i zelene Hrvatske dugo je godina samo politička floskula. Ozbiljna strategija za takvo što ne postoji.

Nažalost, na kraju turističke sezone PLAVA će Hrvatska zbrajati DOBITI, a ZELENA GUBITKE.


Još iz kategorije Politika