Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Dossier Palm

Miro Matijević iz Slobodarske stranke: "Palm je godinu i pol dana živio u vječnom strahu, pukao je i odlučio sve prijaviti čime je potpisao svoju smrtnu presudu"

  Goran Gazdek           07.07.2019.         16857 pogleda
Miro Matijević iz Slobodarske stranke: "Palm je godinu i pol dana živio u vječnom strahu, pukao je i odlučio sve prijaviti čime je potpisao svoju smrtnu presudu"

Slobodarska stranka Hrvatske, najmlađa politička stranka u zemlji osnovana prije nepunu godinu dana skrenula pozornost virovitičke i hrvatske javnosti kaznenom prijavom više osoba koje drže odgovornim za krađu više od 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna i smrt pročelnika Siniše Palma.  „Za kratko vrijeme uspjeli dokazati da smo jedina prava i iskrena opozicija. Nemamo ideološke predznake već se vodimo politikom razboritosti. Prioriteti su nam borba protiv kriminala i korupcije sa nultom stopom tolerancije, uvođenje zakona o ispitivanju porijekla imovine i slanje vojske na granice kako bi zaustavili ulazak migranata u Hrvatsku. Povjerenik naše stranke za Virovitičko-podravsku županiju je Petar Radenić“, kaže predsjednik Slobodarske stranke Miro Matijević s kojim smo razgovarali o navedenoj kaznenoj prijavi.

DEGUTANTNA OBJAŠNJENJA

Miro Matijević je ovog proljeća bio kandidat za EU izbore, a široj javnosti poznat je kao autor bloga Glasno gdje se nemilice obračunava s nepotizmom i kriminalom u policiji, pravosuđu, DORH-u i mnogim državnim i lokalnim institucijama i ustanovama. Godinama dostavlja prijave za brojna kaznena djela za koje ima dokaze. Poslije rata živio u Češkoj gdje je u velikoj aferi, navodi u svojoj biografiji, srušio češkog premijera Jyri Paroubka. Godinama je u otvorenom ratu sa Rankom Ostojićem i Mladenom Bajićem koje je razotkrio kao članove KOS-ove organizacije "Splitska veza" osnovanu prije Domovinskog rata u Splitu. Sportskoj javnosti Matijević je poznat kao boksač –boksao je u tri kluba 1. lige, imao je dva nastupa za reprezentaciju Jugoslavije i bio je prvi trener boksačke reprezentacije Hrvatske.

U slučaju nestanka najmanje 17 milijuna kuna u Virovitici podnijeto je više kaznenih prijava protiv gradonačelnika Ivice Kirina. Vi ste, međutim, prijavi dodali još dvije osobe – gradonačelnikovu suprugu Sanju Kirin kao drugoosumnjičenu i Vesnu Grbac, bivšu pročelnicu Ureda za financije i sadašnju privremenu pročelnicu. Zašto mislite da su uz Kirina i one odgovorne za ovu tešku krađu?

-
Taj novac, a sigurno i puno više od 17 milijuna se krao godinama. Kirin je odlučio zaštititi Vesnu Grbac koja je krala za Kirina i koja se u tome dokazala kao pouzdana i lojalna, podmećući Sinišu Palmu na njeno mjesto. Ona se digla stepenicu iznad tako da sve ima pod kontrolom, dok je Kirinova supruga Sanja ostala u Palminom odjelu kontrolirajući sve i raspoređujući ukradena sredstva. To mjesto je za Kirina izuzetno važno pa odmah po ubojstvu Palma Vesnu Grbac vraća nazad kako nitko drugi ne bi došao u situaciju da uvidi što se događa.

 Stručnjaci se slažu da je nemoguće krasti novac iz proračuna, da to nitko ne primijeti. Kako je onda nestao?

-
Obzirom da je to područje kojim savršeno vladam, degutantno je slušati objašnjenja polupismenih stranačkih lokalnih lidera koji su navikli krasti bez ikakvog straha, koji hodaju preko leševa kako bi zadovoljili svoje prohtjeve, ali i interese stranačkih lidera u Zagrebu koji su se pretvorili u njihove makroe. Rasporedili su po cijeloj državi vojsku svojih poslušnika spremnih na sve kako bi zadovoljili svoje apetite ali većina novca sigurno završava u središnjici. HDZ i SDP su ista Peta kolona o kojoj sam dosta pisao, koja radi zajedno, ali na dva nivoa. SDP je preko Ranka Ostojića i Mladena Bajića preuzeo i blokirao Policiju i Državno odvjetništvo koji rade isključivo u interesu kriminala. HDZ-u je prepuštena pljačka pa HDZ-ova vojska haračlija širom Hrvatske. provodi program „spaljene zemlje“.

Sve to o čemu pričam vidljivo je i u ovom slučaju krađe 17 milijuna kuna u Virovitici. Plan je pokvario Siniša Palm koji je shvativši da se dug u proračunu za koji ga je Kirin uvjeravao da će se nadoknaditi ne vraća nego i povećava, odlučio izići iz svega i sve prijaviti. Siniša Palm nije shvatio to što sam malo prije rekao i da je zaštićen sve dok šuti i pokriva pljačku. Kako je godinu i pol dana živio u vječnom strahu, pukao je i odlučio sve prijaviti čime je potpisao svoju smrtnu presudu.

Kako je moguć ukrasti toliki novac? Sve je moguće kada znaš da si nedodirljiv, da te DORH pokriva i da ti se ništa ne može dogoditi. Već činjenica da je Kirin priznao da je već sutradan po likvidaciji Palma on sam ulazio u službeno računalo Siniše Palma dokazuje sve. On je sam izjavio da je u petak 31.05.2019. prijavio Palma Policiji za krađu 17 milijuna. Policija i DORH su tog istog dana morali pretresti ured i kuću te uzeti računalo i kompletnu dokumentaciju.

To samo potvrđuje moje tvrdnje da iza svega stoji cijela političko-zločinačka organizacija koja na taj način izvlači novac po cijeloj državi pružajući zaštitu preko Policije i DORH-a. Ulazak u računalo sa brisanjem svih dokaza kao i ovlasti koje je Kirin dobio od gradskog vijeća je kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

IZ KIRINA VRIŠTA STRAH

Gradonačelnik se prilično žestio na novinare i vijećnike koje su kontekstu ove priče spominjali činjenicu da je pokojni Siniša Palm bio nadređen gospođi Kirin, a podređen gospodinu Kirinu rekavši da će ih zaustaviti pravnim putem jer mu diraju obitelj. To što je suprugu zaposlio u gradskoj upravi i postavio na vrlo visoko mjesto klasični je primjer nepotizma, u hrvatskoj doduše sasvim uobičajen, pa ga većina uzima zdravo za gotovo. Međutim, kako to da takvim ljudima sad najednom smeta spominjanje obitelji, a nije im smetalo kad su ih uhljebljavali?

- Kirin se ne žesti već strah vrišti iz njega. U situaciji kada zna da mu treba samo vrijeme i tišina kako bi DORH u tišini za njega odradio sve, njegovi su jedini neprijatelji mediji i javnost. Zato će sada policija izmišljati nekakve glupaste prijave, on će vrištati i prijetiti dok će batinaši obilaziti sve i malo glasnije. Već dan nakon što sam ja ispred Slobodarske stranke podnio kaznenu prijavu, fizički je napadnut naš povjerenik. Siguran sam da Policija nije poduzela baš ništa s obzirom da aktivno sudjeluje u tom zločinu sa točno definiranom ulogom.

Ta osjetljivost svih tih političkih kriminalaca na njihove obitelji bojim se da izaziva kontraefekt posebno kada i one sudjeluju u tom kriminalu kao u ovom slučaju. Njihove obitelji sudjeluju u tim pljačkama razbacujući se našim novcem koji su njihovi pater famili opljačkali od nas. Trebamo li suosjećati sa njihovom zlatnom mladeži dok sa BMW-eima gaze poštene studente, sa našim novcem grade hotele i bazene dok poštena mladost odlazi trbuhom za kruhom iz Hrvatske zato što su im oni oteli kruh i budućnost. Da li ta banda razmišlja o Jadranki Palm, obiteljima Dine Molnara, Zorana Vuka, Igora Benete, Damira Tomljanovića „Gravrana“, Josipa Kira, čije sam likvidacije detaljno opisao i koji su svi ubijeni samo zato što su bili lojalni državi i obratili joj se pokušavajući ukazati na kriminalce u odijelima i desnom rukom na srcu.  

Sudeći prema prijavi, a prijavili ste medicinsku sestru Ivanu Kepku, medicinskog tehničara koji joj je davao telefonske upute, načelnika Policijske uprave Virovitičko-podravske Sinišu Kneževića, županijskog državnog odvjetnika Darka Žegarca i osobu koja je naredila pokop, smatrate da je Siniša Palm ubijen. To je prilično teška optužba, bez obzora što nije dokazano da je počinio suicid. Do sada u javnosti koristili termini sumnjiva ili nerazjašnjena smrti. Na čemu temeljite sumnju da je pročelnik ubijen?

- Ja ne smatram već to javno i odgovorno tvrdim s obzirom da se mora prekinuti sa strahom i šutnjom. Ja sa na blogu posvećenom ubojstvu Dine Molnara dinomolnar.blogspot.com opisao detaljno način kako je taj pošteni mladi policajac likvidiran. On je poput Siniše bio naivan i povjerovao u sustav koji nam nudi „Sigurnost i povjerenje“ kojim vladaju najteži kriminalci i ubojice. Uskoro ću usporediti ta dva slučaja i šokirat ćete se kada vidite da je sve odrađeno po istom obrascu. U 53 nastavka sam opisao puno toga, ali od početka javno prozivam Ranka Ostojića da me demantira.

Nikada niste doživjeli da netko optuži Ranka Ostojića tadašnjeg ministra policije, a sadašnjeg predsjednika Saborskog odbora za nacionalnu sigurnost da je naručitelj ubojstva Dine Molnara i da ga javno molim da demantira makar jedan od dvadesetak dokaza koje sam javno iznio i da se on već godinu dana skriva da mi ne smije niti odgovoriti. Nedavno sam to isto službeno ponudio savjetniku ministra i zamjeniku načelnika PU u Međimurju Vladimiru Faberu i znam da se neće usuditi.

I u ovom slučaju odgovorno tvrdim da je Siniša Palme ubijen i da će u prikrivanju tog ubojstva sudjelovati svi koji su sudjelovali u izvlačenju tih milijuna. Pojavile su se i indicije da su u samom ubojstvu sudjelovali umirovljeni specijalci iz policije koji se obično koriste za to. Svoje tvrdnje sam naveo u kaznenoj prijavi koju smo podnijeli ŽDO u Bjelovaru i jučer sam se baš nasmijao kada sam preko pisarnice saznao da je predmet dodijeljen na rad Darku Žegarcu koji je u toj istoj kaznenoj prijavi sedmoosumnjičeni. Jučer sam telefonski razgovarao sa njim i rekao mi je da nam je već uputio odgovor pa ga sa nestrpljenjem očekujem.

ZADNJA FAZA DRŽAVNOODVJETNIČKOG LUDILA

Umjesto da ponudi neopozivu ostavku gradonačelnik Kirin je predložio Gradskom vijeću da mu daju veće ovlasti koje omogućavaju da angažiranjem revizorskih kuća i odvjetničkih timova kontrolira istragu. Nama laicima to ne izgleda moguće jer puno ljudi mora biti uključeno u tu priču pa me zanima kako bi se, prema vašem mišljenju, odvijala ta operacija? Što on time dobiva?

-
To je već zadnja faza ovog državnoodvjetničkog ludila kojim samo potvrđuju da je i previše dokaza za pljačku tako da oni koji su jedini nadležni za provedu istragu, peru ruke i izvlače se iz priče prepuštajući svoj posao najodgovornijem i prvoosumnjičenom za tu pljačku. Prepuštajući nekakvu reviziju i istragu Ivici Kirinu koji je dokazani kriminalac i kojemu se u Zagrebu već sudi za isto kazneno djelo i DORH i Gradsko vijeće time Kirinu omogućuje da ukloni tragove i otvoreno mu pomažu da ne bude otkriven čineći kazneno djelo „pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela“

Sada bi mi trebali čekati „objektivno“ izvješće kriminalca koji je već lažno optužio Sinišu Palma, da nam mašući nekakvim papirom koji nitko neće smjeti provjeravati slavodobitno objavi kako je on bio u pravu. DORH zna da ne smije provoditi istragu koja bi otvorila Pandorinu kutiju pa će prihvatiti i Kirinovo izvješće ako treba i na papiru od bureka, samo da mogu zatvoriti taj slučaj i onemogućiti da se klupko ne bi odmotalo prema Zagrebu. DORH ipak previđa da Slobodarska stanka nije dio tog zločinačkog sustava i da ćemo pratiti i reagirati na svaki njihov potez. Već činjenica je DORH dozvolio da Kirin manipulira Sinišinim računalom, kao i što su mu dozvolili da on kao prvoosumnjičeni provodi nekakve istrage za koje su zaduženi upravo oni, najbolji je dokaz o njihovom krimenu i sudjelovanju u tom zločinu.

Učinit ćemo sve ta nakon svih počinjenih zločina od strane policijske i pravosudne zločinačke organizacije, slučaj Siniše Palma bude točka preokreta na kojem ćemo prisiliti te paradržavne organizacije da konačno počnu poštivati Ustav i hrvatske zakone. Ne prestanu li tretirati narod kao divljač za odstrel i postupajući nezakonito oni gube status službenih osoba, a mi ćemo iskoristit svoje zakonsko pravo na samoobranu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Gordana Mišić
26.5.2020. 11:07
R
to je sad preporučena pošilja s oznaka ma pošti, a treba biti u riječi "je" "JER", u komentaru objavljenom 26.05.2020. 11:03
pokušalo mi se zabraniti objaviti komentar, "R" je na kraju riječi "no coment" u čijem jeziku?
Gordana Mišić
26.5.2020. 11:03
fali "I". U doljnjem komentaru, ne činite tako nešto ni za živu glavu, ne podmećite, ne izvlačite, je sebe u "GOVNA" uvlačite!
"zlOupotrebe".. jesnije???
ispred veznika "ili" treba li biti zarez?? Ne treba!
Svaki "građanin" (građanka, državljanin, državljanka...) (POGOTOVO PRAVNA STRUKA) sve je u ovoj državi zakazalo.
Zanima vas plaćanje računa i te stvari, imate državu, neka radi svoj posao NA DOBROBIT I BLAGOSTANJE SVIMA, to je PUT I ISTINA KA ŽIVOTU VJEČNOM!
Isus Krist je bio i ostaje, što, tko, kako ..! Imate pisanu Riječ! Ne vjerujete li, pitajte se imate BOGA! Ne morate, ali Božji naum će se sprovesti do kraja, vjerovali vi to ili ne!
Gordana Mišić
26.5.2020. 10:52
fali "I". U doljnjem komentaru, ne činite tako nešto ni za živu glavu, ne podmećite, ne izvlačite, je sebe u "GOVNA" uvlačite!
"zlOupotrebe".. jesnije???
ispred veznika "ili" treba li biti zarez?? Ne treba!
Svaki "građanin" (građanka, državljanin, državljanka...) (POGOTOVO PRAVNA STRUKA) sve je u ovoj državi zakazalo.
Zanima vas plaćanje računa i te stvari, imate državu, neka radi svoj posao NA DOBROBIT I BLAGOSTANJE SVIMA, to je PUT I ISTINA KA ŽIVOTU VJEČNOM!
Isus Krist je bio i ostaje, što, tko, kako ..! Imate pisanu Riječ! Ne vjerujete li, pitajte se imate BOGA! Ne morate, ali Božji naum će se sprovesti do kraja, vjerovali vi to ili ne!
Gordana Mišić
26.5.2020. 10:44
lekturu hoćete odmah, evo "sad 26.05.2020, utorak", Gazdek je ptpisanik članka, kao novinar, a koj je sad stavio da meni bude vidljivo, ne zanima me.
"Da se bavim razlučivanjeM" (tu bi trebala biti jasna lektura i od koga je), bude li zlouporabe, zlouptrebe saznanja, sve je u rukama NEBESKOG SUDA.
"raspliće" iza riječi "pamet" trebala sam staviti zapetu ili zarez, ali faza jeste opisana, upravo kako "BEZ MENE". Kad trebam, od volje mi, uočim nešto, budem urgirala, ali meni ne možete određivati, što i kada. Sorry seems to be the kakva riječ?? Pitajmo neku NIKITU, ili Elton Džona. Ne mora se, ne mora! Sloboda izbora! Imate Zakone, po kojima SVAKI građanima ima pravo i obvezu i dužnost urgirati, uoči li nepravilnosti, ali na tu foru, Gordana Mišić, više ništa vama nije dužna, ehej, daj shvatite! VOLITE SE LJUDI!
Gordana Mišić
26.5.2020. 10:35
meni vidljiv članak Gazdek sad stavio na facebook, zašto? Da se bavim razlučivanje što bila istina da važem, da rspliće, ma ne pada mi na pamet. sad ste u fazi "sami sebe zaplićete, sami sebe rasplićete". Ma zdravo!
Miro Matijevi?
7.7.2019. 16:16
Gordana reci jasno i glasno što želiš reći. Takvo pametovanje i širenje defimizma samo ide na ruku tim kriminalcima. Čim si se toliko angažirala znači da imaš neki interes. Reci koji je i što želiš da lakše komuniciramo.
rodjo orban
7.7.2019. 13:07
Goszpodjo Misic ,,
ovako je to u Vukovaru,,zsnate zsa Vukovar,,onaj grad heroj..
https://www.youtube.com/watch?v=5SVJ7N00K9E&t=110s
rodjo orban
7.7.2019. 13:04
Milosztiva goszpodjo Misic ,,
Od koga se građani trebaju "braniti"? Vase pitanje ..
Nekad je bila obrana od milicije i partizsana :)
Szve je iszto szamo "njega" nema ...


Još iz kategorije Dossier Palm