Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Poezija

Mirjana Kolarek-Karakaš dobila nagradu Zvonimir Golob za pjesmu Život je suza na licu osmijeha, Tinu Hršaku iz Virovitice pohvala

  UHBDR91./vn           23.01.2024.         3147 pogleda
Mirjana Kolarek-Karakaš dobila nagradu Zvonimir Golob za pjesmu Život je suza na licu osmijeha, Tinu Hršaku iz Virovitice pohvala

organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), ove je godine pobijedila Mirjana Kolarek-Karakaš iz Varaždina s pjesmom „Život je suza na licu osmijeha“, ,kojoj će pripasti prigodna plaketa.

Na natječaj je svoje radove poslalo 237 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Kanade i drugih zemalja, pa je stoga Prosudbeni sud od sedam članova poglavito pohvalio i pjesme koje su poslali: Katja Ester (Zagreb),Tin Hršak (Virovitica), Ana Bezjak (Beč), Tugomir Orak (Varaždin), Petrana Sabolek (Čakovec), Borislav Arapović (Mostar), Srebrenka Barić (Zadar), Bruno Vujanović (Split), Irena Ivetić (Požega), Anđelko Repić (Berlin), Ivan Borić (Toronto) i Ana Jusić (Zagreb).

Nagrađena autorica je zaposlena kao liječnik-specijalist pedijatar, objavila je nekoliko knjiga pjesama, član je više književnih udruga, a pjesme su joj i uglazbljivane. „Kroz poeziju otvaram vrata događajima iz svojeg unutarnjeg i vanjskog svijeta, a svoje pjesme pišem umatanjem istine, u šareni papir mašte“, kazala je.

Lani su ovo priznanje primili Milivoj Pašiček i Zdenka Čavić. Nagrada „Zvonimir Golob“ bit će svečano uručena 19. veljače u Varaždinu, a u povodu obljetnice rođenja istaknutog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19.2.1927.-Zagreb. 1. 6. 1997.).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poezija