Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Poezija

Mirjana Kolarek-Karakaš dobila nagradu Zvonimir Golob za pjesmu Život je suza na licu osmijeha, Tinu Hršaku iz Virovitice pohvala

  UHBDR91./vn           23.01.2024.         3589 pogleda
Mirjana Kolarek-Karakaš dobila nagradu Zvonimir Golob za pjesmu Život je suza na licu osmijeha, Tinu Hršaku iz Virovitice pohvala

organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), ove je godine pobijedila Mirjana Kolarek-Karakaš iz Varaždina s pjesmom „Život je suza na licu osmijeha“, ,kojoj će pripasti prigodna plaketa.

Na natječaj je svoje radove poslalo 237 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Kanade i drugih zemalja, pa je stoga Prosudbeni sud od sedam članova poglavito pohvalio i pjesme koje su poslali: Katja Ester (Zagreb),Tin Hršak (Virovitica), Ana Bezjak (Beč), Tugomir Orak (Varaždin), Petrana Sabolek (Čakovec), Borislav Arapović (Mostar), Srebrenka Barić (Zadar), Bruno Vujanović (Split), Irena Ivetić (Požega), Anđelko Repić (Berlin), Ivan Borić (Toronto) i Ana Jusić (Zagreb).

Nagrađena autorica je zaposlena kao liječnik-specijalist pedijatar, objavila je nekoliko knjiga pjesama, član je više književnih udruga, a pjesme su joj i uglazbljivane. „Kroz poeziju otvaram vrata događajima iz svojeg unutarnjeg i vanjskog svijeta, a svoje pjesme pišem umatanjem istine, u šareni papir mašte“, kazala je.

Lani su ovo priznanje primili Milivoj Pašiček i Zdenka Čavić. Nagrada „Zvonimir Golob“ bit će svečano uručena 19. veljače u Varaždinu, a u povodu obljetnice rođenja istaknutog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19.2.1927.-Zagreb. 1. 6. 1997.).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poezija