Plenković o štrajku sindikata u školama: Ucjena nema, rješenja ima, razgovarat ćemo
Kujundžić ironizirao Beljakove prognoze o prijevremenim izborima 5. siječnja
Caritasova kuća u Brezovici proslavila 25. obljetnicu
Caritasova kuća u Brezovici proslavila 25. obljetnicu
Kujundžić očekuje "oporbenu predstavu" o njegovu opozivu u Saboru
Štromar: Puno je teže bilo ući u ovu Vladu nego što će biti izaći
Mediji i suicid: Odgovorno izvještavanje može pomoći u prevenciji samoubojstava

Ministarstvo zdravlja pozvalo Opću bolnicu Virovitica da dostavi projektne prijedloge za ulaganje u dnevnu bolnicu


  Zdravstvo           05.11.2015.         2237 pogleda
Ministarstvo zdravlja pozvalo Opću bolnicu Virovitica da dostavi projektne prijedloge za ulaganje u dnevnu bolnicu

U Ministarstvu zdravlja održana je informativna radionica u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga za ulaganje u dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u bolnicama, na kojoj su sudjelovali ministar zdravlja prim.dr. Siniša Varga, pomoćnik ministra zdravlja doc.dr.sc. Dragan Korolija-Marinić, ravnateljica HZZO-a gđa Tatjana Prenđa Trupec i Anja Celio Cega.

Ministarstvo zdravlja objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga za ulaganja u dnevne bolnice i dnevne kirurgije u bolnicama pokrivenim Nacionalnim planom razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2014.-2016. Ovo je drugi u nizu poziva koji se namjeravaju financirati u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, a koji ima za cilj poboljšanje učinkovitosti i kvalitete bolničke skrbi, kao i poboljšanje opstojnosti i troškovne održivosti zdravstvenog sustava.

Nakon uvodne riječi ministra zdravlja prim. Siniše Varge, pomoćnik ministra dr. Korolija- Marinić obrazložio je svrhu i ciljeve ulaganja, te kako se poziv uklapa u strateške ciljeve Ministarstva zdravlja. Ravnateljica HZZO-a  gđa Tatjana Prenđa Trupec prezentirala je uvjete i načine prijave na Poziv, nakon čega je gđa Celio Cega prezentirala natječajnu dokumentaciju i obrasce potrebne za prijavu.

Ovim pozivom financirat će se izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija, adaptacija bolničkih prostora za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije te medicinska i tehnička oprema. Ovaj poziv prati i shema ulaganja u kontinuiranu edukaciju zdravstvenih djelatnika. Pacijenti će ovim ulaganjem dobiti bolju dijagnostiku i liječenje najsuvremenijim metodama, smanjit će se broj dana hospitalizacije a time i broj dana bolovanja te će se smanjiti liste čekanja na zahvate.Ovim ulaganjima poboljšati će se uvjeti rada za zaposlenike u zdravstvenom sustavu, te će se dodatno ulagati u edukaciju za rad s najnovijim tehnologijama u zdravstvu.

Za financiranje projekata raspoloživi je iznos od 625.480.000,00 HRK, a projekti će biti sufinancirani u iznosu do 85 posto iz EU sredstava i najmanje 15 posto iz državnog proračuna i/ili decentraliziranih sredstava.

Natječajna dokumentacija koja sadrži sve podatke o uvjetima natječaja i načinu podnošenja prijave objavljena je na web stranicama Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Prije objavljivanja ovog natječaja, Ministarstvo zdravlja je provelo postupak predselekcije na temelju implementacijskih planova bolnica te su sljedeće bolnice pozvane da se prijave na natječaj: Klinički bolnički centar »Sestre milosrdnice« i klinički bolnički centri u Osijeku, Rijeci i Splitu, Klinička bolnica »Merkur«,Klinika za infektivne bolesti »Dr. Fran Mihaljević«, Klinička bolnica »Sveti Duh« te opće bolnice Slavonski Brod, Zadar, Pula,  Čakovec, Bjelovar, Karlovac, Koprivnica, Sisak, Virovitica, Gospić i Knin.

 

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Zdravstvo



Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: