Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Dossier Bolnica

Ministarstvo zdravlja pozvalo Opću bolnicu Virovitica da dostavi projektne prijedloge za ulaganje u dnevnu bolnicu

  vn           05.11.2015.         2561 pogleda
Ministarstvo zdravlja pozvalo Opću bolnicu Virovitica da dostavi projektne prijedloge za ulaganje u dnevnu bolnicu

U Ministarstvu zdravlja održana je informativna radionica u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga za ulaganje u dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u bolnicama, na kojoj su sudjelovali ministar zdravlja prim.dr. Siniša Varga, pomoćnik ministra zdravlja doc.dr.sc. Dragan Korolija-Marinić, ravnateljica HZZO-a gđa Tatjana Prenđa Trupec i Anja Celio Cega.

Ministarstvo zdravlja objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga za ulaganja u dnevne bolnice i dnevne kirurgije u bolnicama pokrivenim Nacionalnim planom razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2014.-2016. Ovo je drugi u nizu poziva koji se namjeravaju financirati u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, a koji ima za cilj poboljšanje učinkovitosti i kvalitete bolničke skrbi, kao i poboljšanje opstojnosti i troškovne održivosti zdravstvenog sustava.

Nakon uvodne riječi ministra zdravlja prim. Siniše Varge, pomoćnik ministra dr. Korolija- Marinić obrazložio je svrhu i ciljeve ulaganja, te kako se poziv uklapa u strateške ciljeve Ministarstva zdravlja. Ravnateljica HZZO-a  gđa Tatjana Prenđa Trupec prezentirala je uvjete i načine prijave na Poziv, nakon čega je gđa Celio Cega prezentirala natječajnu dokumentaciju i obrasce potrebne za prijavu.

Ovim pozivom financirat će se izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija, adaptacija bolničkih prostora za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije te medicinska i tehnička oprema. Ovaj poziv prati i shema ulaganja u kontinuiranu edukaciju zdravstvenih djelatnika. Pacijenti će ovim ulaganjem dobiti bolju dijagnostiku i liječenje najsuvremenijim metodama, smanjit će se broj dana hospitalizacije a time i broj dana bolovanja te će se smanjiti liste čekanja na zahvate.Ovim ulaganjima poboljšati će se uvjeti rada za zaposlenike u zdravstvenom sustavu, te će se dodatno ulagati u edukaciju za rad s najnovijim tehnologijama u zdravstvu.

Za financiranje projekata raspoloživi je iznos od 625.480.000,00 HRK, a projekti će biti sufinancirani u iznosu do 85 posto iz EU sredstava i najmanje 15 posto iz državnog proračuna i/ili decentraliziranih sredstava.

Natječajna dokumentacija koja sadrži sve podatke o uvjetima natječaja i načinu podnošenja prijave objavljena je na web stranicama Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Prije objavljivanja ovog natječaja, Ministarstvo zdravlja je provelo postupak predselekcije na temelju implementacijskih planova bolnica te su sljedeće bolnice pozvane da se prijave na natječaj: Klinički bolnički centar »Sestre milosrdnice« i klinički bolnički centri u Osijeku, Rijeci i Splitu, Klinička bolnica »Merkur«,Klinika za infektivne bolesti »Dr. Fran Mihaljević«, Klinička bolnica »Sveti Duh« te opće bolnice Slavonski Brod, Zadar, Pula,  Čakovec, Bjelovar, Karlovac, Koprivnica, Sisak, Virovitica, Gospić i Knin.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bolnica