Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Turizam

Ministarstvo turizma financirati će 34 županijska projekta s ukupnim iznosom od 878.000,00 kuna

  vpž           27.10.2010.         2368 pogleda
Ministarstvo turizma financirati će 34 županijska projekta s ukupnim iznosom od 878.000,00 kuna

U velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost, državnog tajnika u Ministarstvu turizma Ive Muje, ravnatelja Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove u Ministarstvu turizma Tomislava Vukovca, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Zdravka Dijakovića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, održano je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih potpora za projekte korisnike s područja Virovitičko-podravske županije, temeljem ovogodišnjih programa Ministarstva turizma odnosno „Baština u turizmu", „Izvorni suvenir", „Manifestacije" i „Zelena brazda".

Ukupno je potpisano 34 ugovora za isto toliko projekata, ukupne vrijednosti 878.000,00 kuna, što predstavlja značajan porast broja odobrenih projekata s područja Virovitičko-podravske županije. Naime, 2009. godine, Ministarstvo turizma odobrilo je 18 projekata (vrijednost im je bila 660.000,00 kuna), a godinu ranije, bespovratnim sredstvima financirano je njih 16 ukupne vrijednosti 530.000,00 kuna. Obraćajući se nazočnima, državni tajnik Ivo Mujo, koji je i potpisao ugovore s korisnicima bespovratnih sredstava, naglasio je kako je osnovni cilj odobrenih projekata razvoj turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Podcrtano je, da financijskim potporama Ministarstvo turizma želi potaknuti ulaganje u javnu turističku infrastrukturu, poduprijeti stručne i obrazovne programe strukovnih udruga i neprofitnih organizacija u području turizma i na taj način unaprijediti kvalitetu hrvatske turističke ponude na još višu razinu. Osim toga, naglasio je odličnu suradnju Ministarstva turizma i Virovitičko-podravske županije što se vidi i iz velikog broja odobrenih projekata. Inače, u 2010. godini, Ministarstvo turizma objavilo je ukupno jedanaest javnih poziva za dodjelu bespovratnih financijskih potpora, s ciljem podupiranja raznolikih razvojno-turističkih projekata koji promiču i nadograđuju kvalitetu hrvatske turističke ponude.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

općinaSlatina
29.10.2010. 9:18
Gdje se može vidjeti popis tih projekata?
općinaSlatina
27.10.2010. 13:57
Gdje se može vidjeti popis tih projekata?


Još iz kategorije Turizam