Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Ministarstvo poljoprivrde obustavlja aktivnosti na davanju u zakup i prodaju zemljišta

        17.01.2012.         1513 pogleda
Ministarstvo poljoprivrde obustavlja aktivnosti na davanju u zakup i prodaju zemljišta

Sukladno politici Vlade RH ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina donio je Naputak temeljem kojega se jedinicama lokalne samouprave nalaže obustava svih započetih i daljnjih aktivnosti u svezi provedbe odredbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a koje se odnose na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske putem zakupa i prodaje, na temelju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem na svom području.
 
Ovaj se Naputak ne odnosi na Programe raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem koje su u već fazi davanja suglasnosti ministarstva, odnosno izdavanja odluka o dodijeli. Naputak se odnosi na aktivnosti koje se provode na razini jedinica lokalne samouprave prije navedenog davanja suglasnosti ministarstva npr. slanje novih programa na odobrenje, raspisivanje natječaja i dr.  
 
Cilj je da se do ustrojavanja Agencije za poljoprivredno zemljište obustave moguće malverzacije. Ovaj je Naputak mjera koja je isključivo u interesu poljoprivrednih proizvođača koji će u budućnosti zemlju dobivati u dugogodišnji zakup, a protiv malobrojne skupine koja u razdoblju ustrojavanja ministarstva i Agencije za poljoprivredno zemljište nastoji hitnom procedurom progurati „sumnjive"   dodijele ili prodaje zemlje.
 
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na sastanku sa predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore krajem prošlog tjedna najavio je novu zemljišnu politiku koja se temelji na obustavi prodaje državne zemlje te namjeri da se ona izmjenama zakona o poljoprivrednom zemljištu daje u dugogodišnjih zakup. Dodatno su  telefonskim putem tijekom današnjeg dana predsjedniku Hrvatske poljoprivredne komore Darku Grivičić dana podrobnija obrazloženja oko Naputka, kako bi se otklonile sve nedoumice oko njega, a s ciljem uzajamne suradnje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Bubimir
18.1.2012. 23:16
Malo morgen natjećaj je danas otputovao sa City Expresom u Zagreb.
Mislim da je oporba ipak slabija od Vlasti u Općini Suhopolje.
NOVI
17.1.2012. 20:23
Zanima me dali je USKOK počeo češljati po općini Suhopolje oko potvrda za zemlju datih tvrtki DIBA prije uvođenja ARKOD sustava?
Kako je moguče da je uvođenjem ARKOD-a odjednom u zahtjevu za poticaje tvrtke DIBA nekoliko stotina hektara manje,ili,tko je za to odgovoran,a netko je,a zne se i tko.
Odgovorni neka vrate novac u proračun,i odgovaraju za pljačku,jer to nije ništa drugo.
hdznedajboze
17.1.2012. 12:55
Seljak svih sela ili takozvani Bubimir ili donačelniče sada valjda vidiš da je Suhopoljska oporba prejaka za vas.


Još iz kategorije Poljoprivreda