Banner
U Slavonskom Brodu prva hrvatska samoposlužna punionica prirodnog plina
Petrov: Od ulaska u EU više iseljenih nego za 45 godina komunizma
Plenković: Idućeg tjedna u četvrtak i petak nastava online
Mrak Taritaš poručila premijeru: Dajte konačno nešto odradite kako spada
U akciji Nubes prijavljeno 46 internetskih pedofila
Glavaš na suđenju za ratni zločin iz 1991: Ne razumijem konstruiranu optužnicu
Premijer u srijedu podnosi Godišnje izvješće o radu Vlade

  Domovinski rat & branitelji

Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancira provedbu javnog natječaja i projektnu dokumentaciju za Spomen dom hrvatskih branitelja u Virovitici

  virovitiac.hr           09.10.2021.         391 pogleda
Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancira provedbu javnog natječaja i projektnu dokumentaciju za Spomen dom hrvatskih branitelja u Virovitici

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s Ministarstvom hrvatskih branitelja ugovor temeljem kojeg Ministarstvo sufinancira s 500.000,00 kuna provedbu javnog natječaja, kao i projektnu dokumentaciju za izgradnju Spomen doma sa spomen obilježjem hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Virovitici.

Natječaj je provelo Društvo arhitekata Varaždin u suradnji s Gradom Viroviticom. Na natječaj je pristiglo 15 radova, a peteročlani ocjenjivački sud (u kojem većinu čine arhitekti) za najbolje rješenje izabrao je rad AG PLANUMA iz Zagreba, koji su izradili Marko Cvjetko, Miron Hržina, Ivica Keršić, Dunja Sloković i Elena Tikvić.

Iznos provedbe likovnog i arhitektonsko-urbanističkog natječaja je oko 300.000,00 kuna, dok je projektna dokumentacija za Spomen dom sa spomen obilježjem procijenjena na 400.000,00 kuna.

Očekuje se kako će sljedeće godine biti gotova dokumentacija, kao i građevinska dozvola, nakon čega je u planu početak izgradnje.

Spomen-dom hrvatskih branitelja, koji će se nalaziti u zgradi bivše šumarije u Masarykovoj ulici, bit će muzejsko-izložbeno-edukacijski, ali i mjesto u kojemu će svoj „dom“ imati braniteljske udruge s područja grada Virovitice, kao i ured Ministarstva hrvatskih branitelja. Prostor nekadašnje šumarije Gradu Virovitici su darovale Hrvatske šume.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji