Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

Ministar Popijač otvrio Sajam sira u Grubišnom Polju

        19.11.2011.         1263 pogleda
Ministar Popijač otvrio Sajam sira u Grubišnom Polju

Ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je u Grubišnom Polju otvorio
9. Gospodarski sajam - sajam sira na kojem se okupilo 122 izlagača što je 16 posto više nego prošle godine.  „Ovo je pravo okruženje da se ovakav sajam razvija jer je ovdje Zdenka, kao jedan od najvrjednijih brandova u hrvatskoj industrijskoj proizvodnji, poznata ne samo u hrvatskoj negoli i u regiji. Sajam je svake godine sve posjećeniji i teži postati i središnje mjesto okupljanja onih koji se bave proizvodnjom sireva: ne samo velikih negoli i onih koji na svojim malim poljoprivrednim gospodarstvima svojim proizvodima daju vrijednost", rekao je Popijač i dodao: Čestitam organizatorima i Gradu Grubišnom polju i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na trudu što svih ovih godina nastoji dati priliku svim proizvođačima krasnih proizvoda od sira i ostalih koje imamo priliku vidjeti, a koji svih ovih godina prepoznaje i ministarstvo gospodarstva.

Gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh izrazi je zadovoljstvo povećanjem broja izlagača. „Sajam je u funkciji pomoći gospodarstvu i podizanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na višu razinu, sve u cilju potpore  postojećim i pokretanja budućih gospodarskih subjekata. Iako u potpunosti nismo realizirali sve ono što smo zamislili u ovim teškim okolnostima, moramo biti zadovoljni realiziranim, ali i upozoriti resorno ministarstvo poljoprivrede da manjenje broja obiteljskih gospodarstava koja se bave proizvodnjom sira-dodao je domaćin ovogodišnjega sajma", rekao je Mađeruh.

Bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija naglasio je kako grubišnopoljski sajam može pomoći u razvoju ovdašnjega, pa tako i cjelokupnoga gospodarstva „Ponajviše stoga što veliku ulogu igra činjenica da je Bjelovarsko-bilogorska županija i ovaj kraj vodeći u Hrvatskoj po broju muznih krava i proizvodnji mlijeka i njegovoj preradi u sir i druge mliječne proizvode", naglasio je Čačija.

Izvor i fotografija www. grubisnopolje.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

hdznedajboze
20.11.2011. 10:16
Ma bio sam tamo na otvaranju,sramota za jednog ministra koliko laže u 2011 nisu isplaćene potpore.Došao je potpuno nepripremljen nije znao ni naziv sajma,valjda zna da je kraj pa mu je svejedno šta kaže.


Još iz kategorije Gospodarstvo