Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Promet

Ministar Butković dao zeleno svjetlo projektnoj dokumentaciji brze ceste do Virovitice i Terezinog Polja

  vpž/foto Kristijan Toplak           24.10.2017.         1172 pogleda
Ministar Butković dao zeleno svjetlo projektnoj dokumentaciji brze ceste do Virovitice i Terezinog Polja

U Zagrebu je održan sastanak ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića s izaslanstvom Virovitičko-podravske županije u kojem su bili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. Uz ministra Butkovića, bili su i njegovi suradnici direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić kao i direktor HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.

Na sastanku, se govorilo o brzoj cesti s fizički odvojenim trakovima do Virovitice odnosno Terezinog Polja, te rekonstrukciji željezničke pruge Koprivnica – Virovitica odnosno Koprivnica - Osijek.

- Dogovoreno je da će se u Proračun za 2018. godinu, nadležnog ministarstva osigurati sredstva za izradu projektne dokumentacije za brzu cestu do Virovitice odnosno Terezinog Polja. Osim toga, govorilo se i o tome je li optimalniji remont ili rekonstrukciju pruge od Koprivnice do Virovitice ili do Osijeka, ili pak modernizaciji i elektrifikaciji navedenih trasa. Projektna dokumentacija za to već postoji, a ovim bi se projektom, zbog brzine vlakova, značajno smanjila duljina putovanja od Koprivnice do Virovitice i Osijeka, a nadalje do Zagreba u ostale destinacije – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Važnost navedenih projekta istaknuli su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Marijo Klement kao i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

- Ovo je bio iznimno važan sastanak kako za Virovitičko-podravsku županiju, tako i za grad Viroviticu. Naš je zahtjev da se napokon osiguraju sredstva za projektiranje ceste D12 do Virovitice i Terezinog Polja. Ministar Butković je za to dao zeleno svjetlo. Na nama je da što prije riješimo potrebnu dokumentaciju. Osim bolje prometne povezanosti, ova cesta će puno značiti za gospodarski razvoj ovoga kraja – istaknuo je gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet