Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virovitica

Ministar Banac otvorio Tjedan kretanja u Virovitici

  mm           19.09.2003.         990 pogleda
Ministar Banac otvorio Tjedan kretanja u Virovitici

VIROVITICA, 19. rujna – Ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja dr. Ivo Banac u budućem prostoru Gradske knjižnice i čitaonice otvorio je danas Europski tjedan kretanja - Tjedan bez automobila.
Kao inicijator akcije, zahvalio se Virovitičanima što su prepoznali potrebe koje postavlja Europa te istaknuo kako je ovo način povrataka u prošlost, u vrijeme naših baka i djedova, vrijeme slobodnijeg kretanja u kojem nema ispušnih plinova i zagađenja.
O važnosti i ulozi Tjedna kretanja, osobito uz promet i zagađenje na gradskim ulicama govorili su predstavnici HAK-a, Prometne policije, Zavoda za javno zdravstvo, a mališanima Dječjeg vrtića i virovitičkih osnovnih škola podijeljeni su propagandni materijali vezani uz sigurnost u prometu. Gradonačelnik Ivica Kirin pozvao je mališane da aktiviraju roditelje kako bi barem jedan dan do utorka zamijenili automobil biciklom, te potpisao Povelju kojom se i Virovitica uključila u ovaj međunarodni projekt. Otvaranje Tjedna kretanja ukrasilo je 150 radova virovitičkih osnovnoškolaca od kojih će najbolji biti nagrađeni u ponedjeljak poslijepodne.
Uoči ovoga skupa, ministar Banac je razgovarao s virovitičkim gradonačelnikom o problemima zaštite okoliša i prostornog uređenja u Virovitici, osobito o problemu odlagališta, odnosno deponije otpada.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica