Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Politika

Milan Bandić - Otvoreno pismo Državnom izbornom povjerenstvu

        07.01.2010.         1092 pogleda
Milan Bandić - Otvoreno pismo Državnom izbornom povjerenstvu

Izborni stožer Milana Bandića traži hitno očitovanje od Državnog izbornog povjerenstva vezano uz zabranu emitiranja spota "Stop crvenoj Hrvatskoj!",  jer ne nalazimo pravne pozadine za takvu odluku.

Naime, prema Zakonu o DIP-u, DIP nema ovlasti 'naložiti zabranu' emitiranja bilo kojeg izbornog spota. Budući da u Hrvatskoj niti jednim zakonom ili propisom nije reguliran SADRŽAJ plaćenih izbornih oglasa, DIP donosi odluku koja je izvan njegovih zakonskih ovlasti i koja nije utemeljena niti na jednom zakonu ili propisu Republike Hrvatske.
Dakle, DIP donosi provizorno i arbitražnu odluku koja izravno šteti jednom od kandidata u samoj završnici izbornog natjecanja.

U  DIP-ovom priopćenju i upozorenju stoji kako „nije prijeporno da za takav zahvat ne postoji suglasnost protukandidata". Podsjećamo, niti jedan zakon niti propis Republike Hrvatske ne propisuje da takva suglasnot mora postojati. Etičko povjerenstvo koje je postojalo na parlementarnim izborima 2007. na ovim izborima NE POSTOJI, prema tome, DIP koristi nedostatnu izbornu regulaciju, prisvaja ovlasti koje MU ZAKON NE DAJE kako bi nanio izravnu štetu jednom od kandidata. To smatramo nekorektnim i štetnim za razvoj demokracije u Hrvatskoj.  Ukoliko, DIP ipak nalazi pravno uoporište za svoju odluku molimo vas da ju obrazložite.

Žalosno je da ovlaštene institucije za demokratičnost izbornog procesa neovlašteno i nezakonski povlače poteze kojima izravno narušavaju regularnost izbornog procesa te nanose izravnu štetu jednom od predsjedničkih kandidata.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zzzz
7.1.2010. 21:06
NIKADA NIJE BILO U PITANJU!!!!!!
Puls: Ivi Josipoviću 55,8 posto glasova, Milanu Bandiću 39,5 posto
Pero
7.1.2010. 19:49
``te nanose izravnu štetu jednom od predsjedničkih kandidata`` - to isto radi i spot pa nek se tužakaju međusobno, pravnik če pobijediti.


Još iz kategorije Politika