Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Virovitica

'Melon' zatvorio vrata nakon gotovo dva desetljeća rada: "Vrijeme je za promjene"

  Iva Anzulović           04.06.2024.         8589 pogleda
'Melon' zatvorio vrata nakon gotovo dva desetljeća rada: "Vrijeme je za promjene"

Jedno od dugovječnijih okupljališta Virovitičanki i Virovitičana u centru grada, sa posljednjim je danom mjeseca svibnja zatvorilo svoja vrata. Ispred popularnog 'Melona' više se neće na terasi sjediti subotom nakon placa ili u smiraj vrućih ljetnih dana. Neće se više čuti smijeh Smilje i Didi koji su ovaj kafić vodili punih sedamnaest godina. Umorni od svega što zahtjevno ugostiteljstvo nosi sa sobom, odlučili su završiti taj period života te se okrenuti nekim novim, mirnijim izazovima što ih život nudi.

OBAVEZNA USPUTNA STANICA NA PUTU IZ GRADA

Za stanovnike Virovitice koji žive na potezu prema, ili oko ulice Matije Gupca ili placa, 'Melon' je bio neizostavna "stanica" gdje nikada nije nedostajalo smijeha. Ljetni dani nerijetko su u tom dijelu grada bili veseliji i zabavniji upravo zbog pune terase veselog žamora gostiju koji su se u 'Melonu' osjećali kao doma, kao u dnevnom boravku. "Ne znam uopće gdje ću piti kave sada, totalno sam zbunjen", rekao nam je jedan mladi poduzetnik koji radi u blizini. "Sjećate se one serije 'Kafić uzdravlje'? E, to vam je takav lokal bio. Svi smo bili domaći, čak i oni koji su prvi put ušli tamo", uz smijeh kaže i neskriveno žali za minulim vremenima. Jedan bračni par otkrio nam je kako su se upravo u 'Melonu' upoznali iako je njihova ljubav buknula na potpuno drugom mjestu. "Pamtimo 'Melon' kao mjesto gdje smo prvi puta vidjeli jedno drugo, "snimili" se, kako se to kaže", podijelili su sa nama. Mlađe goste je vijest o zatvaranju jače pogodila. "Pa gdje ćemo se okupljati? Ne radi 'Štedna', ne radi 'Boom', stvarno više ne znam u što se ovaj grad pretvara, u pustoš", ogorčen je jedan mladi student koji je vikende, kaže, volio provoditi doma upravo zbog prijatelja sa kojima se nalazio. "Ovdje smo još mogli slušati dobru glazbu a takvih je mjesta sve manje. Da na cajke idem? Neću, napišite to u tekstu, baš neću ić' na cajke nego ću sa ekipom slušati glazbu ispod jednog od ovih dva i pol stabala u parku kod dvorca pa nek' nam policija piše kazne, eto".

Sa posljednjim danom mjeseca svibnja, tako, novih uspomena iz 'Melona' više neće biti. Tko će uzeti najam ovog prostora i hoće li uopće ovdje biti kafić - ne zna se.

 NEMA STABALA, KAFIĆA, LJUDI

Sami vlasnici su zadovoljni učinjenim i svime što su ostvarili unatrag sedamnaest godina. Kako su nam rekli posljednjeg dana rada, okreću se novim stvarima u životu. "U dobi sam kada mi zaista ne trebaju situacije da me se stalno zove na mobitel da rješavam iznenadne situacije. Godine čine svoje, postajemo sebičniji na vlastito vrijeme i okrećemo se novim stvarima, novoj stranici u životu. Dao sam sve od sebe, umoran sam a promjene su dobra, dobra stvar", otkrio nam je popularni Smiljo. Njegova supruga Didi otkrila nam je kako pamti kao jednu od najboljih kritika na njihov rad situaciju kada je jedan gost došao direktno sa autobusnog kolodvora nakon višesatnog putovanja k njima na kavu. "Nije bio doma mjesecima, gotovo cijeli dan se vozio i prvo je došao nas pozdraviti i popiti kavu a tek onda je išao kući svojim najmilijima." Mnogi gosti zauvijek će nositi uspomene iz 'Melona' a svima je zajednička nada kako će budući najmoprimac, tko god bio, nastaviti tradiciju i učiniti da ovaj dio grada i dalje bude dijelom "špice".

Zanimljiva podudarnost, s druge strane, jest činjenica kako su nekoliko dana prije posljednje fešte u 'Melonu' porušena sva preostala stabla oko centra kulture čime je uništeno i stanište sova. Pogled na ovaj dio grada, obratite li pozornost, danas djeluje uistinu sablasno - nema drveća ni njihovih sova, nema ljudi, nema ničega izuzev zapuštenih zgrada i betona.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica