Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Međunarodni otpremnici traže obvljanje sanitarnog nadzora u Viroviitčko-podravskoj županiji

        11.10.2013.         1554 pogleda
Međunarodni otpremnici traže obvljanje sanitarnog nadzora u Viroviitčko-podravskoj županiji

U HGK - Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem Dubravke Šenjug, voditeljice Grupacije i direktorice tvrtke MDM iz Virovitice, održana 25. sjednica Grupacije međunarodnih otpremnika, HGK - Županijske komore Virovitica, na kojoj je akcentirana potreba, a u cilju racionalizacije troškova poslovanja gospodarstva i gospodarskih subjekata s područja Virovitičko-podravske županije, te bržeg i ekonomičnijeg protoka roba u vanjskotrgovinskoj razmjeni, da postojeći sanitarni inspektori koji obavljaju poslove sanitarnog inspekcijskog nadzora za Područni Carinski ured Osijek, dobiju ovlaštenja za obavljanje sanitarnog inspekcijskog nadzora za područje Virovitičko-podravske županije, pri Carinskom uredu Virovitica.

 Obavljanje sanitarnog inspekcijskog nadzora na području Virovitičko-podravske županije je, bitno i iz razloga što je izuzetna zastupljenost poljoprivrede i prehrambene industrije sa 21,9 mil.$, odnosno 30% od sveukupne županijske vanjskotrgovinske razmjene u vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske županije (01.01.-30.06. 2013.).

Važno je očuvati i bonitetne rezultate u vanjskotrgovinskoj razmjeni gospodarstva Virovitičko-podravske županije (po pokrivenosti izvozom uvoza od 1,45 gospodarstvo Virovitičko-podravske županije je na trećem mjestu u državi, dok je po ostvarenom suficitu od 13,6 mil. $ na sedmom mjestu u državi, kao i postojeću zaposlenost i povećati broj radnih mjesta.

Proširenje ovlaštenja za obavljanje sanitarnog inspekcijskog nadzora pri Carinskom uredu Virovitica ne dovodi do povećanja troškova na teret proračuna, s obzirom da će iste podmirivati sudionici vanjskotrgovinske razmjene i pri tome bitno uštedjeti na vlastitim troškovima poslovanja, čime će biti efikasniji, konkurentniji i profitabilniji.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica