Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja u Szentlorincu

  vn           30.10.2017.         992 pogleda
Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja u Szentlorincu

U organizaciji Zaklade Brantner-Koncz iz Szentlorinca, a u suradnji s Farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Pecs, 27. listopada u Szentlorincu, u Mađarskoj održana je Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja, na kojoj su prisustvovali proizvođači ljekovitog bilja iz BiH, Hrvatske i Mađarske. Na izložbi i događanjima prisustvovala je i Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pecs, u Mađarskoj.

 Na poziv organizatora sajma, u organizaciji i realizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, na sajmu su svoje proizvode: ljekovito bilje i čajeve, predstavila i dva najveća proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja s područja Virovitičko-podravske županije, tvrtke Dam iz Lozana i Spider grupa iz Pitomače.

Nastup proizvođača ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije na ovom sajmu bit će poticaj za povećanje te međusobne suradnje. Proizvođači ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije, već su proširili svoju sirovinsku osnovu, organizirajući proizvodnju ljekovitog bilja s proizvođačima iz Mađarske.

Tijekom izložbe organiziran je stručni skup na kojem su o značaju i specifičnostima ljekovitog bilja govorili drr. Horváth Györgyi, prodekanica Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Pecs i ostali eminentni agro-stručnjaci iz Mađarske. Ujedno su predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, na zamolbu organizatora, cjelovito predstavili proizvodnju ljekovitog bilja u Virovitičko-podravskoj županiji i RH.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo