Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2021

Medenica: Nije Đakić s bocom kisika došao u Orahovicu spašavati mene i SDP, već gospođu Petin i HSS

  Goran Gazdek           19.04.2021.         2787 pogleda
Medenica: Nije Đakić s bocom kisika došao u Orahovicu spašavati mene i SDP, već gospođu Petin i HSS

Koristiti privatnu mail prepisku, kao argument za svoje tvrdnje, protiv službenog dopisa ministarstva, koje je ovjereno i potpisano je u najmanju ruku, krajnje neozbiljno i neodgovorno, od bilo koga, a pogotovu od strane bivše gradonačelnice Orahovice Ane Marije Petin. Svaki komentar je suvišan. Prepuštamo građanima da zaključe sami, tko govori istinu, a tko manipulira – rekao je konferenciji za novinare Županijskog odora SDP-a kandidat za gradonačelnika Orahovice Radoje Medenica.

Dodao je, kako je kvalifikacija bivše gradonačelnice o satelitima HDZ -a smiješna i podsjetio kako su ona i njena ekipa, svi do jedenoga, digli ruke za predsjednika Gradskog vijeća iz redova HDZ-a. „Vrijeme je pokazalo da je to bila izvanbračna politička zajednica koja nije dugo trajala. Nije gospodin Josip Đakić s bocom kisika došao u Orahovicu spašavati mene i SDP, već gospođu Petin i HSS“, naglasio je Medenica.

Osvrnuo se i na stanje u komunalnom poduzeću gdje su neki radnici, protiv svoje volje, morali potpisati novi ugovor o radu, a da povjerenik nije ništa poduzeo da ih zaštiti. „Za zaključiti je da je postavljen da šuti. Postavljam mu pitanje po čijem nalogu je teklć od bivše gradonačelnice, gospodin Zdravko Dijaković to napravio i zašto? Što je on poduzeo da tu diskriminaciju zaustavi? Da li će nekoliko promijenjenih ugovora o radu, s umanjenim koeficijentima radnicima spasiti komunalno poduzeće“, pitao je Medenica i zaključio: „Odgovor je neće. Cilj je bilo nešto drugo“.

Uz njega, press konferenciji, održanoj u Virovitici, su bili nazočni Mate Vukušić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mate Vukušić i Vlatko Podnar, podpredsjednik SDP-a Orahovica i bivši saborski zastupnik.

Vlatko Podnar se prisjetio kako je Ana Marija Petin opstruirala sve što je bilo sastavni dio programa SDP-a. i kao primjer naveo kružni tok u Doljnima, natkrivanje tržnice i autobusno stajalište u Duzluku..„Nadam se da će povjerenik Vlade za Grad shvatiti šta su mu ovlasti i imati dovoljno hrabrosti da preuzme odgovornost te postupi po dopisu ministarstva financija. U protivnom morati će građanima javno odgovoriti zašto to nije izvršio“, rekao je Podnar.

Na temu HDZ-ovih satelita kandidat za župana, Mate Vukušić kratko je samo dodao: „Zanimljivo i nevjerojatno je, ali znajući o kome se radi i očekivano, da gospođa Petin, bivša gradonačelnica Orahovice govori i nekom spočitava da je HDZ-ov satelit. SDP to nije niti će ikad biti jer ima stabilan put i pravac koji se zove socijaldemokracija, sloboda, solidarnost i poštenje. Taj naziv, socijaldemokracija, ne može stajati uz gospođu Petin iz prostog razloga jer se kosi sa svjetonazorom i djelovanjem u HSS-u do trenutka kada je iz te stranke izbačena. U zadnjih tridesetak godina ta stranka se u više navrata dala HDZ-u na upravljanje i laganom "asimilacijom" je tu gdje jest. Još jednom, satelit ne može drugoga prozivati da je "satelit", ne ide to“.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2021