Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Gradska glazba

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitice obilježile 25 godina od osnutka

  ip           13.08.2017.         3114 pogleda
Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitice obilježile 25 godina od osnutka

Mažoret show je započeo u 19 sati kada su se na pozornicu popele najmlađe članice mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica koje su uz pratnju limene glazbe otplesale koreografiju na prepoznatljive taktove pjesme „In The Jungle ".

Djeluju od 1992. godine, među prvima su po osnutku u Republici Hrvatskoj te osnivačice jedne od prvih udruga mažoretkinja u Hrvatskoj. Sudjeluju s Gradskom glazbom na brojnim manifestacijama diljem domovine, ali i u inozemstvu. Nastupale su u stranim državama Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Sloveniji. Najčešće odlaze u Mađarsku zbog suradnje koju imaju već više od 20 godina. Jedine su u savezu koje plešu uz pratnju Gradske glazbe. Ove godine u ožujku na Regionalnom natjecanju Istočne hrvatske u Grubišnom Polju osvojile su 3 bronce, 2 srebra i 4 zlatne medalje. Od 2008. godine trenerica mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica je Ana Paloš.

„Sudjelujemo na natjecanjima Hrvatskog mažoret saveza, naglašavam nama natjecanja nisu najvažnija i najglavnija stvar, nama je najbitnije druženje, promoviranje grada Virovitice, putovanje te promoviranje tradicionalnog mažoret plesa, a to je izričaj uz isključivo orkestralnu pratnju“, kaže nam trenerica, Ana Paloš.

Na proslavu su stigle i mažoretkinje iz Kotoribe, Bjelovara, Đakova, Grubišnog Polja, Lekenika. Kako se je njima svidjelo u Virovitici i njihova iskustva rekle su nam članice mažoret sastava iz Virovitice, Kotoribe, Grubišnog Polja i Lekenika.

„Imala sam viška slobodnog vremena i činilo mi se vrlo zanimljivo pa sam se počela baviti mažoret plesom, treniram već četiri godine. Jako mi se sviđa što je došlo puno timova i što se po prvi puta događa nešto poput ovoga u Virovitici“ kaže Petra, članica mažoret sastava Gradske glazbe Virovitica. „Mažoret plesom sam se krenula baviti iz zabave, zbog prijateljica. Prvi put sam tu, jako mi se sviđa što je na otvorenom pozornica i ima puno timova s kojima inače nastupamo na natjecanjima“, kaže Erika, članica mažoret sastava iz Kotoribe. „Plešem sedam godina, upisala sam se na nagovor prijateljica i zbog toga što volim plesati. Ovdje u Virovitici je jako lijepo i atmosfera je odlična“, kaže Viktorija, članica mažoret sastava iz Grubišnog Polja. „Ples me ispunjava, zato sam se upisala u mažoretkinje. Jako je lijepo ovdje u Virovitici, dvorac mi je predivan i domaćini su jako lijepo sve pripremili“, kaže Vanesa, članica Lekeničkih mažoretkinja.

Tijekom cijele godine obilježavaju 25. godina mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica. U siječnju je bila svečana sjednica Hrvatskog mažoret saveza, godišnja skupština, a na kraju ih očekuje "Prosinac u gradu" kada će održati tradicionalan nastup Gradske glazbe Virovitice i mažoretkinja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gradska glazba