Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Gospodarstvo

Mato Mlinarić: Sve više od 4,50 kuna previsoka cijena za gorivo koje se koristi u poljoprivredi

        30.11.2011.         3629 pogleda
Mato Mlinarić: Sve više od 4,50 kuna previsoka cijena za gorivo koje se koristi u poljoprivredi

Dogodio se novi, treći udar na hrvatske poljoprivrednike - kazao je Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, komentirajući najnoviju promjenu cijena goriva kojom je plavi dizel premašio cijenu od šest kuna.

- Mi mislimo da je sve više od 4,50 kuna previsoka cijena za gorivo koje se koristi u poljoprivredi. Tim više što poljoprivrednici nisu dobili obećane potpore koje su prebačene za iduću godinu i to je bio prvi udar. Podsjećajući da su seljaci imali štete od suše te da su nerealne procjene kome će biti isplaćene zapravo drugi udar, Mlinarić smatra da ovaj treći poljoprivrednici neće izdržati.

- U ovo predizborno vrijeme mi ne znamo koga da molimo za pomoć. Premijerku Kosor ili možda Viktora Orbana - poručuje Mlinarić dodajući da se danas ne zna tko kontrolira cijenu goriva u Hrvatskoj i tko je za nju odgovoran. Tvrdi da uz takve udare poljoprivrednici neće moći uzorati svoje njive ove jeseni te neće moći kvalitetno napraviti zimsku brazdu, čime će postati upitna proljetna sjetva. Stanje je, tvrdi, neodrživo i stoga predlaže da se cijena plavog dizela odmah vrati na 4,50 kuna

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

NOVI
1.12.2011. 22:20
SAŠA-ti očigledno ne živiš na selu,te bajke ti je netko servirao tko ne želi dobro hrvatskom seljaku.Da,ima takvih igrača,ali to su poltroni HDZ-a,običan seljak,mali poljoprivrednik, o tome može samo sanjati. SIDRO-Matu poznajem i osobno iz onih prosvijeda seljaka,da,apsolutno si u pravu.
SIDRO
1.12.2011. 12:22
Ma nemojte se opterećivati sa mlinarićom svima je već jasno za koga se on zalaže!!!!
SAŠA
1.12.2011. 9:36
Sad došla zima pa majstorima dosadno i idemo malo na cestu se družit , trebalo bi u proljeće zatvorit ceste pa da vidimo kad krene sezona posla. Otimaju zemlju u bescjenje, nikoga zaposliti stavili gospodarstvo na žene a oni svi vojne mirovine ,dva puta godišnje proglase elementarnu nepogodu nije njim dovoljno što voze aute i strojeve na plavi dizel već se i cijelu zimu griju sa time . Treba ,, treba njim dati i jeftinije od 4,5
vwvtc
30.11.2011. 18:35
očigledno je da nama mađari u suradnji sa kradeze vladom diktiraju cijenui izleda da je jedino riješenje blokada prometnica al molimo vas ako bude prosvjed blokirajte sve prilaze vladi i ministarstvima u ZG a ne da tu ljude zajebavate ne prilazima u grad koji ne mogu normalno na posao i iz čijih se plača izdvajaju novci i za vaše poticaje.


Još iz kategorije Gospodarstvo